DOLAR 34,5467 0.18%
EURO 36,0147 -0.62%
ALTIN 3.005,411,48
BITCOIN 34210530.61114%
İzmir
20°

HAFİF YAĞMUR

06:24

SABAHA KALAN SÜRE

205 okunma

İkinci Kosova Savaşı’nın 564. yıldönümü

ABONE OL
02/09/2020 13:46
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Osmanlı İmparatorluğu’nun Balkanlar’daki varlığını kabul ettirdiği II. Kosova Meydan Savaşı zaferinin 564. yıldönümü önümüzdeki hafta kutlanacak. 17 Ekim 1448’te başlayan savaş 3 gün sürmüş ve Macaristan Kral Naibi Hunyadi Yanoş’un savaş meydanından kaçması üzerine sona ermişti. Osmanlılar’a karşı düzenlenen 6. Haçlı seferi sonucu yapılan savaşta Sultan II. Murat yönetimindeki Osmanlı kuvvetlerinin karşısına Polonya, Almanya, Macaristan, Sicilya, Eflâk (Romanya), Boğdan (Moldavya) gibi devletlerin kuvvetle¬ri çıkmıştı. Savaşta Sırbistan, Osmanlı Devleti ile arasını bozmak istemediği için Osmanlı ordusu¬na yardımcı birlik göndermişti. Bu birlikten başka Karamanoğlu İbrahim Bey de yar¬dımcı kuvvetlerini Osmanlı yanında savaştırmıştı. Osmanlı Devleti’ne karşı Hıristiyan devletlerce organize edilen altıncı Haçlı Ordusu’nun da başarısız olması nedeniyle, Avrupalı devletler Osmanlıların Balkanlar’daki varlığını kabullendiler. Böylece 1683’e kadar Avrupalılar savunmaya geçti. Osmanlı Devleti bu sayede Tuna nehri kıyısına kadar olan bölgenin güvenliğini sağlamış oldu.
ikinci-Kosova-SavasiOsmanlı İmparatorluğu’nun Balkanlar’daki varlığını kabul ettirdiği II. Kosova Meydan Savaşı zaferinin 564. yıldönümü önümüzdeki hafta kutlanacak.
17 Ekim 1448’te başlayan savaş 3 gün sürmüş ve Macaristan Kral Naibi Hunyadi Yanoş’un savaş meydanından kaçması üzerine sona ermişti. Osmanlılar’a karşı düzenlenen 6. Haçlı seferi sonucu yapılan savaşta Sultan II. Murat yönetimindeki Osmanlı kuvvetlerinin karşısına Polonya, Almanya, Macaristan, Sicilya, Eflâk (Romanya), Boğdan (Moldavya) gibi devletlerin kuvvetle¬ri çıkmıştı. Savaşta Sırbistan, Osmanlı Devleti ile arasını bozmak istemediği için Osmanlı ordusu¬na yardımcı birlik göndermişti. Bu birlikten başka Karamanoğlu İbrahim Bey de yar¬dımcı kuvvetlerini Osmanlı yanında savaştırmıştı. Osmanlı Devleti’ne karşı Hıristiyan devletlerce organize edilen altıncı Haçlı Ordusu’nun da başarısız olması nedeniyle, Avrupalı devletler Osmanlıların Balkanlar’daki varlığını kabullendiler. Böylece 1683’e kadar Avrupalılar savunmaya geçti. Osmanlı Devleti bu sayede Tuna nehri kıyısına kadar olan bölgenin güvenliğini sağlamış oldu.

 

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP