DOLAR 33,0884 0.16%
EURO 36,1335 0.15%
ALTIN 2.626,590,20
BITCOIN 21755942.06754%
İzmir
35°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

151 okunma

Manisa’da Havva Karakaş ile kardeşlik konseri

ABONE OL
02/09/2020 13:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Manisa

Uluslararası Mesir Festivali etkinliğinde bir günün Balkan ve Rumeli Türkleri’ne ayrılması, gündüz Balkan göçleri ile ilgili konferans gece de Balkan ve Kardeşlik konseri verilmesi üzerinde mutabakata varıldı.

 

 

İZZET KARASU/MANİSA

 

Türk Balkan ve Rumeli müziklerinin usta yorumcusu Havva Karakaş ve eşi Balkan Müzikleri araştırmacısı ve orkestra şefi Hasan Karakaş, Oskar organizasyon yetkilileri Duygu Soku ve Seval Şimşek ile birlikte Manisa Bal-Göç Derneği Başkanı Mustafa Kader, Manisa Mak-Göç Derneği Başkanı Birol Vardar ve Yönetim Kurulu üyesi Recep Çiçek ve Balkan Günlüğü Gazetesi Yazarı İzzet Karasu ile birlikte Manisa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Usta Mehmetoğlu’na ziyaret etti.
Ziyarette Balkanlar’da yaşanan dramatik göçlerin 100. yılı olması nedeniyle Türkiye’nin birçok belediyesinde anma törenleri ve konferanslar verilmesine rağmen, Manisa Belediyesi’nin de böyle bir organizasyona ev sahipliği yapması üzerinde görüşüldü. Yapılan görüşmelerde Uluslar arası Mesir Festivali etkinliğinde bir günün Balkan ve Rumeli Türkleri’ne ayrılması, gündüz Balkan göçleri ile ilgili konferans gece de Balkan ve Kardeşlik konseri verilmesi üzerinde mutabakata varıldı. Balkan Günlüğü Gazetesi yazarı İzzet Karasu; Manisa’nın çok önemli bir Balkan ve Rumeli nüfusuna sahip bir kent olmasına rağmen şimdiye kadar Balkan ve Rumeli Türkleri ile ilgili Belediyenin bir etkinlik düzenlemediğini, bu yeni proje çerçevesinde çok daha büyük etkinliklere imza atarak bu güzel camianın insanlarının gelenek ve görenekleri ile güzel kültürüne sahip çıkmasını beklediğini ifade etti.

 

 

    En az 10 karakter gerekli