DOLAR 33,0613 -0.02%
EURO 36,1728 -0.1%
ALTIN 2.619,540,22
BITCOIN 2127662-1.11922%
İzmir
40°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Prizren’de Türkçe eğitime teşvik konseri
163 okunma

Prizren’de Türkçe eğitime teşvik konseri

ABONE OL
02/09/2020 13:46
Prizren’de Türkçe eğitime teşvik konseri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kosova Türk Öğretmenler Derneği üç yıldır Prizren’de Türkçe eğitimine destek vermek için konser düzenliyor. Dernek Başkanı Ferhat Aşıkferki konserle kayıtlarda artış yaşandığını söyledi, bundan dolayı her sene bir yıl boyunca verilen emeği sergilemek üzere performans sunum projesini düzenlediklerini açıkladı.

 

PRİZREN/Balkan Günlüğü

İlk defa üç yıl önce böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini belirten Kosova Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Ferhat Aşıkferki, projenin çok büyük getirisi olduğunu ve o sene birinci sınıf kayıtlarına olumlu etki ettiğini söyledi. Aşıkferki, bundan dolayı her sene bir yıl boyunca verilen emeği sergilemek üzere performans sunum projesini düzenlediklerini söyledi.

Kosova Demokratik Türk Partisi  KDTP tarafından son birkaç yıldır Türkçe eğitim gören öğrencilere yönelik başlatılan Performans Sunum Projesi çerçevesinde geride bıraktığımız 2012 – 2013 eğitim yılını tamamlayan ilköğretim okulu öğrencilerinin gösterileri büyük ilgi gördü. Prizren’de Türkçe eğitim veren ilkokul öğrencilerinin ve eğitimcilerinin katıldığı etkinlikte öğrenciler şarkılar söyledi, dans ve parodilerle performanslarını sergilediler. Etkinliğe katılan eğitimciler de, öğrencilerin başarılı bir eğitim dönemi geçirdiklerini söylediler. Çocuklarını bu mutlu günde yalnız bırakmayan velilerde, çocukları kadar çok heyecanlı olduklarını söylediler. Programda öğrencilerin gösterileri büyük ilgi gördü

 

    En az 10 karakter gerekli