DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 2118299-0.40595%
İzmir
27°

PARÇALI AZ BULUTLU

12:57

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Makedonya’dan Konak’a iki kardeş kent birden
169 okunma

Makedonya’dan Konak’a iki kardeş kent birden

ABONE OL
02/09/2020 13:55
Makedonya’dan Konak’a iki kardeş kent birden
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Makedonya’nın Rosoman Belediye Başkanı Risto Josef ile Manastır İl Emniyet Müdürü Goran Nikolovski Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ı makamında ziyaret etti. Manastır Belediyesi ile yapılacak kardeş şehir anlaşması öncesi yapılan ziyarete; Gültepe Makedonya Dernek Başkanı Selahattin Yıldız da eşlik etti.

 

H.MERKEZİ/Balkan Günlüğü

 

Makedonya’nın Rosoman Belediye Başkanı Risto Josef ile Manastır İl Emniyet Müdürü Goran Nikolovski Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ı makamında ziyaret etti. Manastır Belediyesi ile yapılacak kardeş şehir anlaşması öncesi yapılan ziyarete; Gültepe Makedonya Dernek Başkanı Selahattin Yıldız da eşlik etti. İzmir nüfusunun yüzde 44’ünün Balkan Göçmenleri’nden oluştuğunu belirten Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, kendi köklerinin de Balkanlara dayandığını ve göçmenlerle çok iyi ilişkiler içinde olduğunu söyledi. Yapılacak olan kardeş şehir anlaşmasıyla da Manastır ile turizm, kültürel, ekonomik ve sosyal alanlarda işbirliğinde bulunacaklarını kaydetti. Tartan, “Biz kardeş ülkeleriz. Hep bir arada olduk ve olmaya devam edeceğiz. Yapacağımız anlaşması ile daha sıkı ilişkiler içinde olacağız” diye konuştu.

Manastır İl Emniyet Müdürü Goran Nikolovski belediye başkanının selamlarını ileterek, “Konak ile kardeş şehir olmaktan çok mutluyuz. İzmir çok büyük ve güzel bir kent. Her zaman göçmenlerin yanında olduğunuzu biliyoruz, biz de sizin yanınızdayız” dedi.  Başkan Tartan, Eylül ayında da Makedonya’nın Rosoman ve Manastır Belediye Başkanları başta olmak üzere beş belediye başkanını daha İzmir’e davet etti. Tartan, konuklara İzmir’in simgesi Saat Kulesi heykeli ile çeşitli hediyeler sundu.

 

 

 

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP