DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 21487971.33682%
İzmir
26°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Bulgaristan’daki camiler tehdit altında
139 okunma

Bulgaristan’daki camiler tehdit altında

ABONE OL
02/09/2020 12:58
Bulgaristan’daki camiler tehdit altında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan’da alındığı iddia edilen tüm tedbirlere rağmen camiilere yönelik saldırıların önüne geçilemiyor. Ülkede son 20 yılda 200 cami saldırıya uğrarken, İslam karşıtı ifadesiyle dikkat çeken aşırı sağcı Ataka Partisi’nin yükselen oyları, özellikle Türkler arasında kaygıları artırıyor.

 

SOFYA/BALKAN GÜNLÜĞÜ

 

Bulgaristan’daki camilere yapılan saldırıların önü ardı kesilmiyor.  Camilerin camlarının kırılması, duvarlarına gamalı haç işareti yapılması, kabristanlardaki mezar taşlarının kırılması ya da sprey ile boyanması gibi, ülkedeki Müslümanları incitecek saldırılar halen devam ediyor. Bulgaristan Başmüftülüğü Genel Sekreteri Ahmed Ahmedov “Son 20 yılda yüzlerce caminin camlarının kırıldığını ve duvarlarına aşağılayıcı yazılar yazıldığını, dinî mekânlardaki tarihî yazılara ve mezar taşlarına da zarar verildiğini, son olarak Kazanlık bölgesinde bulunan bir caminin minaresine ateş edildiğini” ifade etti.

Dinî mekânlara yapılan saldırılar için ceza alan herhangi birinin olmadığına dikkat çeken Ahmedov, aslında bu türden suçların Bulgaristan yasalarınca “küçük holiganlık suçu” olarak değerlendirildiğini kaydetti. Ahmedov, 2 yıl önce Sofya’nın merkezindeki Başmüftülük binasının aydınlatma sisteminin kırıldığını, güvenlik kameralarından görüntüler olmasına rağmen suçluların hâlâ bulunamadığını söyledi. Benzer saldırıları ihtiva eden senelik raporlar hazırlayarak, Bulgaristan’daki ilgili müesseseleri bilgilendirdiklerini kaydeden Ahmedov, aynı şekilde sözkonusu raporları Avrupa güvenlik ve işbirliği teşkilatı, BM ve uluslararası mahkemelere de gönderdiklerini açıkladı.

 

 

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP