DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN 2.917,95-0,51
BITCOIN 2243199-0.20435%
İzmir
30°

AÇIK

05:27

SABAHA KALAN SÜRE

Kosova, Avrupa Birliği konusunda seferber oldu
137 okunma

Kosova, Avrupa Birliği konusunda seferber oldu

ABONE OL
02/09/2020 13:46
Kosova, Avrupa Birliği konusunda seferber oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kosova Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı Hajredin Kuçi, Kosova’nın AB ile İstikrarlık-Ortaklık Anlaşması’nı AB Başmüzakerecisi Joost Korte ile ele aldı. Görüşmede AB’nin Kosova Özel Temsilcisi Samuel Zbogar, Avrupa Komisyonu’nun Kosova Masası siyasi yetkilisi ve İlerleme Raporu Koordinatörü Lukas Holub da hazır bulundu.

PRİŞTİNE/BALKAN GÜNLÜĞÜ

 

Kosova Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı Hajredin Kuçi, Kosova’nın AB ile İstikrarlık-Ortaklık Anlaşması’nı AB Başmüzakerecisi Joost Korte ile ele aldı. İstikrar-İşbirliği Anlaşması’nın (İOA) ele alındığı görüşmede AB Başmüzakerecisi Joost Korte, Başbakan Yardımcısı Hajredin Kuçi’ye İOA –ya dair müzakereler süreci ve bu sürece ait Avrupa Komisyonu’nun taahhütlerinden bilgi verdi. Görüşmede ayrıca şimdiki müzakerelerle ilgili İOA-nın yeni fasıllarının açılması ve bu müzakerelerin devam etmesi planlarından söz edildi.
Başbakan Yardımcısı Hajredin Kuçi ise taahhütler  ve yaptığı işler nedeniyle AB Başmüzakerecisi Joost Korte’ye teşekkür etti. Bu vesile ile Kuçi, İOA ile ilgili yükümlülüklerle  üstlenme ve bu yükümlülüklerin yerine getirilmesi için Hükümet’in hazırlığını tekrarladı. Bu münasebetle görüşmede, Kosova’nın Avrupa Birliği geleceği için İOA müzakereler sürecinin önemli olduğu değerlendirildi.

    En az 10 karakter gerekli