DOLAR 33,0991 0.21%
EURO 36,2347 0.49%
ALTIN 2.634,460,50
BITCOIN 21504652.19582%
İzmir
37°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

TİKA’dan Karadağ Mehmed Fatih Kız Medresesi’ne destek
92 okunma

TİKA’dan Karadağ Mehmed Fatih Kız Medresesi’ne destek

ABONE OL
02/09/2020 12:45
TİKA’dan Karadağ Mehmed Fatih Kız Medresesi’ne destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

PODGORİTSA/BALKAN GÜNLÜĞÜ

Karadağ’ın başkenti Podgoritsa’da bulunan Mehmed Fatih Medresesi bünyesinde faaliyet gösteren Kız Medresesi’nin teknik donanımı ve çevre düzenlemesi Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından tamamlanarak hizmete açıldı. Karadağ Milli Eğitim Bakanlığı’nca resmi medrese olarak tanınan, ülkenin ilk ve tek medresesi olan Karadağ Mehmed Fatih Medresesi bünyesinde faaliyet gösteren aynı zamanda çeşitli seminer ve dini etkinliklere ev sahipliği yapan Kız Medresesi’nin toplantı salonunun ses ve görüntüleme sistemleri, bilgisayar donanımı, güvenlik kameraları ve görüntü sisteminden oluşan teknik donanımı ve medresenin çevre düzenlemesi TİKA tarafından tamamlanarak hizmete açıldı.

Açılış törenine TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan, Türkiye Karadağ Büyükelçisi Serhat Galip, Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat Feyziç, Karadağ Meclis eski Başkan Yardımcısı Suljo Mustafiç, Karadağ Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Cihan Özdemir, Türkiye Karadağ Din Hizmetleri Müşaviri Tevfik Yücesoy ve TİKA yetkilileri katıldı. TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan, Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat Feyzic ile ilk tanışmalarında bahsettikleri hayallerin şimdi gerçek olduğunu söyledi. Karadağ’a ilk kez 2006’da geldiğini bildiren Maskan, o tarihten bugüne birçok şeyin değiştiğini ve çok önemli projelere imza atıldığını vurguladı. Batı’nın bugün “medeniyet” diye bahsettiği şeyin, Osmanlı döneminde bu bölgelerde geliştiğine işaret eden Maskan, tüm bunların, bu bölgede yaşayan Müslümanlar sayesinde olduğunu dile getirdi.

Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat Feyziç ise Türkiye’ye tüm yardımları için teşekkür ederek, “Bu yardımlar sayesinde varlığımızı sürdürüyor, yayılıyor, çalışıyor ve inşa ediyoruz. Ülkemizde gerçekleştirilen en önemli projelerin destekçisi her zaman Türk kurumları oldu.” dedi. Türkiye Karadağ Büyükelçisi Serhat Galip de, TİKA’nın dünya genelinde önemli projelere imza attığını vurgulayarak, “Sizler bizim kardeşimiz ve dostumuzsunuz. Dostunuz varsa sahip olduğunuz her şeyi onunla paylaşmanız gerekir” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli