DOLAR 33,0483 0.05%
EURO 36,0628 -0.06%
ALTIN 2.621,240,00
BITCOIN 21298410.67468%
İzmir
38°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Kim Bu Ünlüler Balkan Türkleri
4314 okunma

Kim Bu Ünlüler Balkan Türkleri

ABONE OL
27/08/2017 22:55
Kim Bu Ünlüler Balkan Türkleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KİM BU ÜNLÜLER ; BALKAN TÜRKLERİ 

Değerli takipçilerimiz bu hafta yine Balkan kökenli ünlülerimiz yazısıyla soydaşlarımızı tanıtmaya devam ediyorum.. Ses tonlarıyla ve yorumlarıyla milyonları kendine hayran bırakan sanatçılarımız mevcut. Hemşerilerimizin başarılarını kutluyor ve devamını diliyorum.

TÜRKİYE’ DE MÜZİĞİN DUAYENLERİ

Sezen Aksu (gerçek adı Fatma Sezen Yıldırım) (d. 13 Temmuz 1954, Sarayköy, Denizli), Türk şarkıcı, Anne ve babası Selanik’ten gelme[2] besteci ve söz yazarı

Emel Sayın 20 Kasım 1945 tarihinde Sivas‘ın Şarkışla ilçesinde doğmuştur. 1926’da Türkiye’ye gelen muhacir bir aile olan Suat ve Ahmet Sayın’ın 4 kız çocuklarından en büyüğüdür.

Müşerref Akay 1952 yılında İstanbul’da doğmuştur. Çerkez kökenlidir ve aslen Balıkesirlidir. Annesi Nebahat Akay’dır. Şeref adında erkek kardeşi vardır. Müşerref Akay, manken Şenay Akay’ın da halasıdır. “Türkiyem” adlı şarkısı ile tanınmıştır.

Nilüfer Türk Pop Müzik tarihinin en önemli sanatçıları arasında olan sanatçı 31 Mayıs 1995 yılında İstanbul Cihangir’ de doğmuştur. Rumeli kökenli olan sanatçımız pop müziğinde önemli bir kariyere sahiptir.

Candan Erçetin Arnavut ve Makedon kökenli bir ailenin kızı olan sanatçımız Balkan ülkelerinde ve Türkiye’de önemli bir hayran kitlesine hitap etmektedir.

Barış Manço Aile kökenleri İstanbul’un fethinden sonra Konya’dan Selanik’e göç etmiş ve savaş yıllarındaki zorluklar nedeniyle I. Dünya Savaşı sırasında İstanbul’a göç etmişti. Türkiye’nin tanınmasına ve kalkınmasına büyük katkıda bulunmuş ender sanatçılarımızdan biridir. Kendisini rahmetle ve saygıyla anıyoruz hepimiz eminim..

Aysel Gürel Türkiye’nin önemli söz yazarlarından biridir kendisi

Bulgaristan Vidin’lidir. Aramızdan ayrılan sanatçımızı rahmetle ve saygıyla anıyoruz..

Sibel Can 1 Ağustos 1970 yılında İstanbul Karagümrük semtinde doğdu. Asıl adı Sibel Cangüre’dir. Yugoslav göçmeni baba Engin Cangüre ve Mudanyalı anne Emine Gül Sezer Cangüre’nin ilk çocukları olarak dünyaya gelmiştir.

Suzan Kardeş 1960 tarihinde Kosova’da dünyaya gelen sanatçımız aynı zaman da makyaj uzmanıdır ( makyöz )  Balkan ülkelerinde sevilen sanatçımızın hayran kitlesi oldukça fazladır.

Cansever 1967 yılında Makedonya Vales doğumlu olan ses sanatçımız farklı yorumlarıyla Türkiye’ de takip edilen sanatçılarımız arasında yer almaktadır.

Cem Adrian 1980 tarihinde eski Yugoslavya’dan göçen bir ailenin ikinci çocuğu olarak Edirne’ de dünyaya gelmiştir. Türk pop müziğinde çalışmalarına devam etmektedir.

Metin Şentürk Ailesi Kosova’dan göçüp İstanbul Fatih’e yerleşmiş, 7 çocuklu bir ailenin sondan ikinci çocuğudur. Sonradan babası dahil ailesinden altı kişi de çeşitli sebeplerle kör oldu. Metin Şentürk, 3 yaşında masadan düşme sonucu gözlerini kaybetti. İstanbul İstinye Körler Okulu’nda 8 yıl yatılı okuyarak eğitim aldı.

Yeşim Salkım Müzisyen Dursun Salkım’ın kızı olan Yeşim Salkım’ da Türk pop müziğinde albümleriyle milyonları kendine hayran bırakan sanatçılarımız arasındadır.

Havva Karakaş İzmir doğumlu sanatçımızın ailesi Makedonya’dan göç etmiştir. TRT sanatçısı olan Havva Karakaş’ın kendine özel bir hayran kitlesi bulunmaktadır.

Balkan kökenli ünlüler konulu yazıma burada son veriyorum ancak liste tamamlanmış değil saygı değer okuyucularımız, tüm dünyada kendi alanında en iyilerde soydaşlarımızın isimleri yer alıyor. Bu yazımda kaleme alamadığım diğer ses sanatçılarımızdan özrü bir borç bilir Türkiye’ de ve Balkan ülkelerinde yaşayan tüm hemşerilerimi en kalbi duygularımla selamlar sağlık ve esenlikler dilerim.

En az 10 karakter gerekli