DOLAR 33,0922 0.07%
EURO 36,3419 0.32%
ALTIN 2.618,450,17
BITCOIN 2127256-0.8874%
İzmir
39°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Trump’tan Thaçi’ye Mektup
202 okunma

Trump’tan Thaçi’ye Mektup

ABONE OL
02/09/2020 12:44
Trump’tan Thaçi’ye Mektup
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi’ye gönderdiği bir mektupla Sırbistan ile kapsamlı anlaşmaya varılması için Kosova’da siyasi liderlerden birlik talep etti.

Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi’nin sosyal medya üzerinden yayımladığı ABD Başkanı Donald Trump’ın mektubu şöyle:

Saygıdeğer Başkan:
Ateşkes Anlaşması’nın kutlandığı Paris’te Sizinle bir araya gelmekten memnuniyet duymuştum. Kosova,  tüm Avrupa’da  barış ve istikrarın temin edilmesi için sürdürdüğümüz çabalarda karar verici bir ortaktır. Ben,  Sırbistan ile barışma yönünde sizin şu andaki çabalarınızı memnuniyetle karşılamaktayım. Bu yegane imkandan başarısız kalınması geriye trajik bir dönüş demektir,  çünkü  kapsamlı bir diğer anlaşma imkanı, uzun bir dönem için zor yakalanabilir.
Ben, barış müzakereleri esnasında tek ağızdan konuşmanız ve anlaşmaya varılmasını zorlaştıracak faaliyetlerden uzak kalmanız amacıyla bu yegane imkandan yararlanmanızı Sizi ve Kosova liderlerini teşvik ediyorum.
Birleşik Devletler, bağımsız ve egemen bir devlet olarak Kosova’nın başarısı için büyük yatırım yapmıştır. Ülkenizin kalkınmayı sürdürmesini istiyoruz.
Kosova ve Sırbistan’ın çıkarlarını dengeli bir şekilde yansıtan bir anlaşmaya varılması için çabalarınıza yardımcı olmaya hazırız. Bu tür bir anlaşmaya varılabilir. Tarihi bir anlaşmaya varılmasını kutlamak için Beyaz Saray’da Sizi ve Başkan Aleksandar Vuçiç’i ağırlamaktan memnuniyet duyarım.

kaynak: kosovahaber.net

    En az 10 karakter gerekli