Bulgaristan’dan ABD’ye TürkAkım cevabı!

1 Mayıs 2024 - 02:36

Bulgaristan’dan ABD’ye TürkAkım cevabı!

Bulgaristan’dan ABD’ye TürkAkım cevabı!
Son Güncelleme :

19 Ocak 2020 - 14:23

224 okuma
(Last Updated On: 19/01/2020)

Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ekaterina Zaharieva, ABD tarafından yapılan TürkAkım projesi eleştirilerine cevap vererek Rus doğal gazının ülkesi için önemli olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı David Hale’nin TürkAkım projesinin Bulgaristan güzergahına karşı oldukları yönündeki açıklamasına Bulgaristan Dışişleri Bakanı Ekaterina Zaharieva’dan cevap geldi.

Zaharieva, “ABD’nin TürkAkım veya bizim adlandırdığımız gibi Balkan Akımı ile ilgili tutumunu biliyoruz. Ancak biz vatandaşlarımızın çıkarları için çalışıyoruz. Boru hatların etrafımızdan geçmesini ve transit geçiş ücreti ödemeyi göze alamayız” dedi.

Rus doğal gazının Bulgaristan için önem arz ettiğini vurgulayan Zaharieva, egemen bir devlet olduklarını ve ülkesinin çıkarlarını koruduklarını ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Öte yandan geçtiğimiz hafta Bulgar medyasına konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı David Hale, ABD’nin Bulgaristan üzerinden Güneydoğu Avrupa’ya doğal gaz sağlayacak TürkAkım’ın ikinci aşamasına karşı olduklarını açıklamıştı.

Sözcü

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.