Transfer günlük, Altyapı ise gelecektir

20 Nisan 2024 - 10:32

Transfer günlük, Altyapı ise gelecektir

Kulüplerin alt yapılarının olması, bu altyapılarda iyi bir tarama ve eğitim sistemi oluşturulması, genç sporcu ve futbolcuların buralarda eğitilmesi, iyi bir altyapı kazandırıldıktan sonra A takıma yükselmelerinin önemli ve faydalarından bahsetmek gerekir.

Son Güncelleme :

25 Ekim 2020 - 18:44

1.539 okuma


(Last Updated On: 18/12/2020)

Kulüplerin alt yapılarının olması, bu altyapılarda iyi bir tarama ve eğitim sistemi oluşturulması, genç sporcu ve futbolcuların buralarda eğitilmesi, iyi bir altyapı kazandırıldıktan sonra A takıma yükselmelerinin önemli ve faydalarından bahsetmek gerekir.

Bunların yanı sıra, alt yapılarda kulübünden kültürü ile yetişen sporcuların kulübün hedefleri benimsemesi daha kolay olabilmekte, bu da hedeflerinin gerçekleştirilmesi sürecinde önemli avantajlar getirmektedir.

Avrupa’daki en büyük bütçelere sahip ve istediği futbolcuları, transfer edebilecek kulüplerin bile alt yapıya son derece önem verdikleri, bu konularda önemli yatırımlar yaptıkları, işler sistemler kurdukları ve alt yapıdan gelen birçok futbolcuyu A takım kadrolarında yer verdikleri görülüyor.

” Sportif altyapı için öncelikle kurumsal alt yapının oluşturulması gerekiyor”

Bu aşamada alt yapının yalnızca sportif bir içeriğe sahip olmadığını spor kulüplerinin kurumsal alt yapılarının sportif alt yapılardaki başarı ve başarısızlık da doğrudan etkilendiği ifade etmek gerekiyor.

“Kurumsal altyapısı” yeterli olmayan bir kulübün sportif al yapıda da istikrarlı başarı elde etmesi mümkün değildir.Ne kadar yetenekli gençler bulursanız bulun, onlara modern tesisler, modern çalışma imkanları ve modern eğitim olanakları sunamazsanız istenen sonuçları elde edilmesinin mümkün olmayacağı açıktır.

O yüzden bütçenin büyütülmesi, etkili bir kulüp yönetim sisteminin oluşturulması, kulübün uzun vadeli planlamalar ile yönetilmesi önem taşıyor.Sporcu altyapısına yapılan yatırım ancak sabır ile başarabilecek, hemen sonuç vermesi mümkün olmayan uzun vadeli bir süreçtir.Sabırsızlık ile sağlıklı bir alt yapının oluşturulması ve işletilmesi mümkün değildir.

Transfer günlük, alt yapı gelecektir.Artık tüm kulüplerin altyapı sistemlerini daha etkili ve işler hale getirmesi bu alanda uzun vadeli planlamalar ile gerekli yatırımları yapması, istikrarlı bir tarama ve eğitim sistemi kurması, pilot takım uygulaması gibi tutarlı politikalar geliştirilmesi, cesur ve kararlı bir şekilde genç sporculara A takım kadrolarına şans vermesi, yönetim ve taraftarların onlara güvenmesi, desteklemesi ve sabır göstermesi gerekir.

Genel olarak baktığımızda ise,
Her zaman söylediğimiz ve devamlı söylemekten bıkmayacağımız sözümüz.

Kulüplerin ve camiaların yaşamasının temeli,
Temele inmektir…

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hakan Kayalar 25/10/2020 / 22:13 Cevapla

Pahalı transferler günlük Altyapı ve tesisleşme gelecektir.