ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech ile Amerikan ilaç şirketi Pfizer tarafından geliştirilen koronavirüs aşısıyla ilgili ortaya çıkan alerjik tepkiler üzerine harekete geçti.
FDA Biyolojik Gelişme ve Araştırma Merkezi Direktörü Peter Marks, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alaska dışında diğer bazı eyaletlerden de koronavirüs aşısının alerjik etkileri hakkında şikayetler geldiğini ve bunları incelediklerini kaydetti.
Marks, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) ve İngiltere’deki meslektaşları ile koordineli şekilde çalıştıklarını söyleyerek, “Aşıdaki hangi bileşenin alerjiye sebep olduğunu tespit etmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.
10 DAKİKA İÇERİSİNDE ALERJİK TEPKİ
ABD’nin Alaska eyaletinin Juneau şehrindeki Bartlett Bölge Hastanesinden perşembe günü yapılan açıklamada, koronavirüs aşısının 2 sağlık çalışanında uygulandıktan sonra 10 dakika içinde “aşırı alerjik tepkiye” yol açtığı belirtilmişti.
Aşının yaygın kullanımına onay verilen İngiltere’de de geçen hafta benzer 2 vaka görülmüş, İngiltere İlaç ve Tıp Ürünleri Düzenleme Kurumu (MHRA) ilaç ve gıdalara aşırı alerjik reaksiyon gösteren kişilerin, aşıyı vurulmaması gerektiğini belirtmişti.
İLK TESCİLLEYEN İNGİLTERE OLMUŞTU
Almanya’da Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci’nin kurucuları olduğu BioNTech’in geliştirdiği aşı adayı, İngiltere’nin 2 Aralık’ta yaygın kullanımına onay vermesiyle “dünyada tescillenen ilk koronavirüs aşısı” olmuştu.
Son Dakika haberlerimiz ensonhaber’den alınmaktadır.
HABERLER
2 gün önceHABERLER
2 gün önceKÖŞE YAZARLARI
5 gün önceKÖŞE YAZARLARI
10 gün önceKÖŞE YAZARLARI
16 gün önce