Arjantin, Avustralya, Azerbaycan, Belarus, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Fas, Kanada, Hindistan, Endonezya, Kazakistan, Güney Kore, İran, Moğolistan, Polonya, İsviçre, Özbekistan, Ukrayna, Venezuela ve Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosları ile diplomatlarının yanı sıra İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, turizm sektör örgütlerinin başkanları ve TÜRSAB Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı programda bir konuşma yapan TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, şunları söyledi:
“Yaşadığımız süreç bize, sıkıntıların sınır tanımadığını ve bu sıkıntıların ancak dayanışma ile aşılabileceğini gösterdi. Sürdürülebilir bir gelecek ve barış için turizm önemli fırsatlar sunuyor. Biz turizmi sadece ekonomik bir faaliyet olarak görmüyoruz. Turizmin ekonominin çok daha ötesinde anlamlar barındırdığına, farklı kültürlere sahip insanların birbirini daha iyi ve yakından tanımasına vesile olduğuna, toplumları birbirine yakınlaştırarak barış köprülerinin kurulmasına olanak sağladığına inanıyoruz.”
Gastronomi turizmi
Dünyada birçok insanın, yeni coğrafyalar keşfetmenin, yeni insanlar tanımanın yanı sıra daha önce tatmadığı yemekleri tatmak deneyimlemediği mutfakları tanımak içinde seyahat ettiğini belirten Bağlıkaya şöyle devam etti:
“Turizmin farklı kültürleri buluşturan yönüyle gastronomideki gelişimi de destekleyen bir alan olduğuna hep birlikte şahitlik ediyoruz. Son yıllarda dünyada farklı mutfak kültürlerinin bir araya getirilerek sentezlendiği füzyon mutfağının giderek ön plana çıkmasına da turizm çok önemli bir zemin oluşturuyor.”
Milliyet
BALKAN YEMEKLERİ
2 gün önceHABERLER
5 gün önceHABERLER
10 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
18 gün önceHABERLER
27 gün önce