Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, imalat sanayisinde dijital dönüşümün, 11’inci Kalkınma Planı ve 2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nın odak alanları arasında yer aldığını belirtti.
Varank, “Biz de dijital teknolojiler ile verimliliğin artmasını, standartlara tam uyumlu ve kaliteli ürünlerin üretilmesini ve böylece KOBİ’lerimizin rekabet gücünü arttırmayı hedeflerimiz arasına koyduk. Bildiğiniz gibi içinde bulunduğumuz pandemi süreci, bütün iş yapma biçimlerimizi değiştirdi. Bu dönemde birçok yeni kavram hayatımıza girdi. İmalat sektörü olarak baktığımızda salgın ile birlikte dijitalleşmenin tetiklendiğini görüyoruz. KOBİ’lerimiz iş süreçlerine dijitalleşmeyi entegre etmeye başladı. İmalat sanayimiz, artık dijital dönüşümün ne kadar önemli olduğunu daha iyi kavradı” dedi.
“3’ÜNCÜ ÇAĞRIYA ÇIKILDI”
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank.
“BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILABİLECEK”
Böylece yerli ve yetkin dijital teknoloji geliştiricisi KOBİ’lerin sayısını artırmayı sürdüreceğiz. Başvuruları, 17 Mayıs’a kadar alacağız. KOBİ’lerimiz çağrıya e-Devlet üzerinden başvurabilir. Çağrı sonuçlarını da temmuz ayında açıklamayı planlıyoruz. KOSGEB, ilk iki çağrıda KOBİ’lerden gelen geri dönüşleri de dikkate aldı. Akıllı dijital teknolojileri geliştiren KOBİ’lerin ihtiyaç duydukları en önemli kaynağın nitelikli personel olduğu tespitinden hareketle personel desteği üst limitini, 90 bin TL’den 300 bin TL’ye çıkardı. Akıllı dijital teknolojileri kendi iş süreçlerine adapte edecek imalatçı KOBİ’lerinin yazılım desteği limiti de 100 bin TL’den 300 bin TL’ye yükseltildi.”
“8 ALANDAKİ PROJELER DESTEKLENECEK”
Bakan Varank, ‘İmalat Sanayinde Dijitalleşme’ temalı çağrıda geri ödemeli destek tutarının yüzde 50’ye kadar olan kısmının ‘erken ödeme’ olarak verilebileceğini kaydederek, “KOBİ’ler çağrı kapsamında en az 8 ay, en fazla 16 ay içinde projelerini tamamlayabilecek. ‘Büyük verinin analitik yöntemlerle işlenmesi ve imalat sanayinde kullanımı’, ‘imalat sanayinde nesnelerin interneti’, ‘imalat sanayinde endüstriyel robot teknolojileri’, ‘imalat sanayinde akıllı sensör teknolojileri’, ‘yapay zekaya dayalı siber fiziksel akıllı fabrika sistem ve bileşenleri’, ‘imalat sanayinde siber güvenlik’, ‘imalat sanayinde akıllı ve esnek otomasyon sistemleri’ ve ‘imalat sanayinde sanal gerçeklik/artırılmış gerçeklik’ başlıklarında 8 alandaki projeler desteklenecek” dedi.
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Şaduman UNUTMAZ
Haberler.com
ARAŞTIRMA-İNCELEME
4 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
5 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
5 gün önceHABERLER
8 gün önceHABERLER
13 gün önce