DOLAR 32,9839 0.28%
EURO 35,3800 0.18%
ALTIN 2.455,900,18
BITCOIN 20359780.87048%
İzmir
32°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Ayvar Tarifi
973 okunma

Ayvar Tarifi

ABONE OL
25/09/2018 18:26
Ayvar Tarifi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Malzemeler:
-50 kg kırmızı biber
-3/lt yağ
-İsteğe göre tuz
(acı ve patlıcan sevenler ekleyebilir)

Yapılışı:

Biber ve patlıcan közlenir ve ardından soyulur. Közleme ve soyma işlemi tamamlandıktan sonra soyulan biberler kıyma makinesinde veya mutfak robotunda geçilir. Ardından tuzu eklenerek tencereye konur. Yağı ekleyerek devamlı karıştırılarak pişirilir. Rengi değiştiğinde ve yağı üstüne çıkmaya başlayınca pişmiş demektir. Kavanozlara doldurulup, kapatılır.

Not: Ayvar sıcak ise kavanozların da sıcak olması gerekir.

Kaynak: Yeni Balkan

    En az 10 karakter gerekli