Türkiye Aşçılar Federasyonu’na bağlı Trakya Aşçılar Derneği organizasyonunda Devecihan Kültür ve Kongre Merkezi Türkiye’nin 21 ilinin yanı sıra Hırvatistan, Macaristan, Makedonya ve Romanya’dan 200 den fazla şef, öğrenci ve aşçı adayının katılımıyla 1’nci Uluslararası Lezzet Şöleni Yemek Festivali düzenledi.
www.tourexpi,com’a göre; Festival kapsamında et, tavuk, balık şeklinde 6 ayrı kategoride “Yemek Yarışması” düzenlendi. Edirne’de iki gün sürecek yarışmada bir birinden lezzetli yemekleri hazırlayıp dereceye giren aşçılar, altın madalya ile ödüllendirilirken aşçı adayları isimlerini duyurup usta aşçılar arasına katıldı. Yarışmanın Jüri başkanlığını yapan Türkiye Aşçılar Federasyonu Üyesi Ali Demir, “Türkiye’nin 20-25 ilinden 200’e yakın şef, öğrenci aşçı adayı bugün burada yarışıyor. Ayrıca Türkiye genelinden çok kıymetli Jüri üyelerimiz var. Ayrıca 3 ülkeden ünlü Jüri üyemiz var. Her yarışmada 6 kategori yarışıyor. Burada aşçı adayları yarışma sonucunda usta aşçı olma yolunda önemli adım atarak isimlerini duyurma imkânı sağlandı” dedi.
KÖŞE YAZARLARI
2 gün önceKÖŞE YAZARLARI
7 gün önceKÖŞE YAZARLARI
13 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
21 gün önceKÖŞE YAZARLARI
22 gün önce