DOLAR 32,8248 0.04%
EURO 35,2439 -0.18%
ALTIN 2.451,13-1,53
BITCOIN 21164430.3836%
İzmir
37°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Diyanet’in üniversitesi, Balkan ülkelerinden öğrenci çekecek

ABONE OL
02/09/2020 13:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL

tayyar-altikulacÜniversite mütevelli heyet üyesi Prof. Dr. Tayyar Altıkulaç, buralardaki başarılı gençleri burslu olarak Türkiye’ye getirip okutacaklarını söyledi. Belli oranda Türkiye’den de öğrenci alacaklarını anlatan Altıkulaç, üniversitede ‘sağlık, eğitim, iktisadi idari bilimler ile edebiyat’ olmak üzere 4 fakültenin bulunacağını kaydetti.

 

 

 

 

Sosyal ve sağlık bilimlerinde iki enstitü, yabancı diller yüksekokulu ve çeşitli araştırma merkezlerinin de bulunacağı üniversitede ‘kaliteli bir eğitim’ vermeyi hedeflediklerini vurgulayan Altıkulaç, “Öğrenciden kazandığı paralarla yatırım yapmayı değil, öz kaynaklarıyla bu üniversiteyi desteklemeyi amaçlayan bir vakıf anlayışıyla hareket ediyoruz.” dedi. Prof. Altıkulaç, Diyanet Vakfı’nın bugüne kadar 111 bin öğrenciye burs verdiğini, üniversite fikrinin ise eskiden beri bulunduğunu ifade ederken, yurtdışından gelen öğrencileri de burs ve yurt imkanı ile desteklediklerini hatırlattı.

Karadeniz’in ilk vakıf üniversitesi

29 Aralık’taki YÖK Genel Kurulu’nda Diyanet Vakfı’yla birlikte üç vakfın üniversite kurma isteği kabul edildi. Buna göre Samsun’da ‘Canik Başarı Üniversitesi’ adıyla, İstanbul’da da ‘Süleyman Şah Üniversitesi’ adıyla iki vakıf üniversitesi daha kurulması uygun bulundu. Başarı ile Tanrıverdi Eğitim vakıflarının birlikte kuracağı Canik Başarı Üniversitesi, Karadeniz’in ilk vakıf üniversitesi olacak. 4 fakülte ile 2011-2012 eğitim-öğretim yılında eğitime başlamayı hedefleyen üniversitenin mütevelli heyet üyesi Prof. Dr. Yunus Bekdemir, eğitim ve fen bilimleri alanında yoğunlaşacaklarını kaydetti. Bekdemir, üniversitenin tüm Karadeniz ve çevre ülkeler başta olmak üzere ülkeye ve dünyaya hitap edeceğini belirtti.

Sistem Eğitim ve Kültür Vakfı’nın İstanbul’da kuracağı Süleyman Şah Üniversitesi ise ‘sosyal bilimler, uluslararası ilişkiler ve mühendislik’ ağırlıklı faaliyet gösterecek. ‘Mezun olduğunda doğrudan ülkenin ihtiyacını karşılayacak şekilde öğrencilere eğitim vermeyi’ hedefleyen üniversitede eğitim dili İngilizce olacak. Ayrıca öğrencilerin 4 yıl sonunda ikinci bir dili öğrenmesi sağlanacak. Eğitimin son yılının yurtdışında verilmesi, sektörde bizzat çalışılması gibi hedefleri olan Süleyman Şah Üniversitesi’nin mütevelli heyet üyesi Prof. Dr. Mustafa Bakır, özellikle sosyolojide çok iddialı olacaklarını söyledi. Türkiye’de halen 45’i vakıf, 94’ü devlet olmak üzere 139 üniversite bulunuyor.

    En az 10 karakter gerekli