Ekonomik kriz Yunanistan’da işletmeleri bitirdi

26 Nisan 2024 - 17:34

Ekonomik kriz Yunanistan’da işletmeleri bitirdi

Ekonomik kriz Yunanistan’da işletmeleri bitirdi
Son Güncelleme :

03 Nisan 2016 - 23:41

199 okuma
(Last Updated On: 02/09/2020)

Ekonomik darboğazda bulunan Yunanistan’da, sermaye kontrolü uygulaması kapsamında nakit akışı üzerinde denetim sürerken, ekonomik kriz ve ağır vergiler nedeniyle kapanan işletmelerin sayısında büyük artış kaydedildi. Yunanistan Genel Ticaret Sicili (GEMH), 2016’nın ilk üç ayında kapanan işletmelerin geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 78,08 oranında arttığını, yeni açılan işletme sayısında ise yüzde 25,47’lik düşüş olduğunu açıkladı. 1 Ocak’tan 22 Mart’a kadar olan süre içerisinde ekonomik zorluklar nedeniyle 9 bin 821 işletme faaliyetlerine son verirken, sadece 5 bin 988 yeni işletme açıldı.

Ekonomik darboğazda bulunan Yunanistan’da, sermaye kontrolü uygulaması kapsamında nakit akışı üzerinde denetim sürerken, ekonomik kriz ve ağır vergiler nedeniyle kapanan işletmelerin sayısında büyük artış kaydedildi. Yunanistan Genel Ticaret Sicili (GEMH), 2016’nın ilk üç ayında kapanan işletmelerin geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 78,08 oranında arttığını, yeni açılan işletme sayısında ise yüzde 25,47’lik düşüş olduğunu açıkladı. www.haberler.com’un Anadolu Ajansı’na dayanarak verdiği habere göre; GEMH verilerine göre, 2016’da, 1 Ocak’tan 22 Mart’a kadar olan süre içerisinde ekonomik zorluklar nedeniyle 9 bin 821 işletme faaliyetlerine son verirken, sadece 5 bin 988 yeni işletme açıldı.

Yunan iş çevrelerince yapılan değerlendirmelerde ise ekonomik zorluklar nedeniyle son dönemde faaliyetlerine son veren işletme sayısının açıklanan resmi rakamlardan daha yüksek olduğu, kapanan çok sayıda işletmenin borçları nedeniyle resmi bildirimde bulunmadığı belirtildi. Yeni tedbirler kapsamında 2015’in ikinci yarısından sonra vergi ve sosyal güvenlik koşullarına getirilen değişikliklerin zaten zor durumda bulunan çarşı ve pazarları daha da zora soktuğunu ifade eden yetkililer, kapanan işletmelerin büyük bölümünün faaliyetlerini komşu ülkelere taşıdığı, kuaför, kurs öğretmeni ve estetikçi gibi “çantalı meslek” olarak tanımlanan küçük işletmelerin ise resmi faaliyetlerini durdurarak, çalışmalarına maliyeye bildirimde bulunmadan kaçak olarak devam ettiklerini belirtti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.