Sıtkı Taşel/Elazığ
Elazığ’da uygulanan “nohutum tarlada yemeğim sofrada” projesi kapsamında Ağın’da ekilen nohutların hasadı başladı.
Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi Kapsamında Elazığ’da uygulanan “Nohutum Tarlada, Yemeğim Sofrada” projesi kapsamında Ağın İlçesinde nohut hasadı yapıldı.
Hasada İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç, Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu, Ağın Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkan ve üyeleri ile üreticiler katıldı.
KILIÇ: 2018 YILINDA 1174 TON OLAN ÜRETİMİMİZİN BU YIL 3 BİN TONU GEÇECEĞİNİ TAHMİN EDİYORUZ
İl Müdürü Ali Kılıç, “Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında 2023 yılı içerisinde ilimiz genelinde 900 çiftçimize 146 ton nohut tohumu dağıttık. Tohumluk maliyetinin % 75’i Bakanlığımız tarafından desteklenirken , % 25’ i çiftçilerimiz tarafından karşılandı. Proje kapsamında Ağın İlçesinde, 95 çiftçiyle 1.350 dekar alanda 19 ton yerli sarı tüylü nohut hasat edilmeye başlandı. Bu yıl ilimiz genelinde yaklaşık 25 bin dekar alanda nohut ekimi yapıldı. 2018 yılında 1174 ton olan üretimimizin bu yıl 3 bin tonu geçeceğini tahmin ediyoruz” dedi.
Kılıç, hasat edilen nohudun büyük bir kısmının coğrafi işaret tescili bulunan Ağın leblebisi ve yemeklik nohut olarak değerlendirileceğini, üretim yapan bütün çiftçilerin ürünlerinin bol ve bereketli olmasını temenni etti.
BALKAN YEMEKLERİ
2 gün önceKÖŞE YAZARLARI
3 gün önceARAŞTIRMA-İNCELEME
12 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
13 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
13 gün önce