Ağız içini üç boyutlu olarak tarayarak yüksek hassasiyette ölçü almayı gerçekleştiren dijital tarayıcılar, estetik diş protezlerinin insan eli değmeden oluşturulmasına imkan sağlıyor.
Sağlıkta kullanılan teknoloji her geçen gün ilerliyor. Ağız ve diş sağlığı alanında çürümüş, düşmüş veya şekil bozukluğu bulunan diş veya dişlerin yerine takılacak diş protezlerinin ölçüsünü alınmasını kullanılması amacıyla yeni bir teknoloji geliştirildi. Üç boyutlu olarak ağız ve içini tarayarak hassas ölçü almayı sağlayan sistem hakkında bilgi veren İzmirli Diş Hekimi Uğur Bilkay sistemin hastalar, diş hekimleri açısından önemli avantajları bulunduğunu söyledi.
GÜVENLİ BİR TEDAVİ SAĞLIYOR
İzmirli Diş Hekimi Uğur Bilkay, yeni geliştirilen sistemin ölçü alınma aşamasındaki bulantı hissine de son verdiğini ve enfeksiyon kontrolünü sağladığını söyledi. Klasik yöntemle hastadan alınan ölçü materyallerinin oluşturduğu bulantı hissi hastaların en çok rahatsız olduğu tedavi aşamalarından biri olduğunu belirten Bilkay, “Yeni nesil ağız-içi tarayıcıyla tarama sırasında hastalarda bulantı refleksi oluşturmuyor. Öte yandan sistem akıllı bir enfeksiyon kontrolü sağlıyor. Tarayıcı dokunmatik ekrana dokunmaya gerek kalmadan havada el hareketlerini algılıyor ve bu şekilde sistem kontrol ediliyor. Bu sayede çapraz-enfeksiyon gibi riskler tamamen ortadan kalkıyor ve hastaya son derece güvenli bir tedavi protokolü sağlanıyor” dedi.
HİJYEN VE YÜKSEK HASSASİYET
Yeni uygulama sayesinde herhangi bir ölçü maddesi kullanmadan doğrudan hastanın ağız-içi ortamı doğrudan 3-boyutlu olarak bilgisayar ortamına aktarıldığından final protezin hassasiyetinin artırıldığına dikkat çeken Bilkay, “Bilgisayar ortamında yine 3-boyutlu tasarım yapan CAD yazılımları protezin final halini daha üretime girmeden hastaya gösterebilme ve gülüş tasarımı yapabilme olanağını tanıyor. Protezin tasarımında diş hekimi ve hastanın ortak onayı oluştuktan sonra yeni jenerasyon estetik materyaller CNC sistemlerinde kazınarak üstün estetik oluşturan protezler insan eli değmeden üretilebiliyor. Bu teknoloji hastalar için sadece tedavi konforu, hijyen ve yüksek hassasiyette protezler sağlamıyor. Aynı zamanda kozmetik bir yaklaşımla sonucu öngörülebilir estetik ve fonksiyonel protezlerin üretimini mümkün kılıyor” diye konuştu.
HABERLER
3 gün önceHABERLER
3 gün önceKÖŞE YAZARLARI
6 gün önceKÖŞE YAZARLARI
11 gün önceKÖŞE YAZARLARI
17 gün önce