18 Ekim 2009 tarihinde Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği’ni (HBTTKDD) Witten’de kabul etti.
29 Ocak 2009 tarihinde kurulan HBTTKDD’nin 11 kişiden oluşan bir heyet ile ABTTF’ye gerçekleştirdiği çalışma ziyaretinde ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, Federasyon’un çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunurken HBTTKDD Yönetim Kurulu üyeleri dernek çalışmaları hakkında bilgi aktardılar.
Witten’de bulunan ABTTF ofisinde gerçekleştirilen görüşmenin öncesinde Başkan Habipoğlu ofisi tanıtarak çalışma mekânlarını gezdirdi. Ardından toplantıya geçildi. Toplantıda Başkan Habipoğlu, Hollanda’da Alblasserdam Batı Trakya Türkleri Cemiyeti ve Lahey Batı Trakya Türk Kültür Derneği’nin ardından HBTTKDD’nin kurulması ile Batı Trakya Türk Azınlığı’nın hak ve özgürlükler mücadelesinde önemli bir adımın atıldığını ifade ederek HBTTKDD Başkanı Mustafa Yusuf ile Dernek Yönetim Kurulu üyelerini başarılarından dolayı kutladı. Habipoğlu, HBTTKDD’nin kurulması ile Hollanda’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin örgütlenerek varlıklarını ilan etmelerinin öneminin altını çizdi.
ABTTF Başkanı Habipoğlu, Federasyon’un çalışmaları hakkında bilgi aktardıktan sonra 2009 yılının Birleşmiş Milletler ve Avrupa Konseyi’nin organları tarafından Yunanistan’ı konu alan raporların yayımlandığı yıl olması dolayısı ile önemli olduğunu ifade ederek bahse konu raporlarda Batı Trakya Türk Azınlığı ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Habipoğlu, Şubat 2009’da Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Thomas Hammarberg’in Yunanistan’da azınlıkların insan hakları konulu raporunun, Mart 2009’da Birleşmiş Milletler Azınlıklar Bağımsız Uzmanı Gay McDougall’ın Yunanistan raporunun yayınlandığını ifade ederek bahsekonu raporlarda öne çıkan hususlar hakkında bilgi verdi. Habipoğlu, yine Mart 2009’da Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) üyesi Michel Hunault tarafından kaleme alınan “Türkiye’deki Gayri-Müslim Azınlıklar ile Trakya(Doğu Yunanistan)’daki Müslüman Azınlığın Din Özgürlüğü ve Diğer İnsan Hakları” isimli rapor hakkında bilgi verdi. Ayrıca Habipoğlu, bahse konu rapor ile ilgili kararın kabul edilmesi sürecinde ABTTF’nin gerçekleştirdiği çalışmaları anlattı. Son olarak Habipoğlu, Eylül 2009 tarihinde Irkçılık ve Hoşgörüsüzlüğe Karşı Avrupa Komisyonu’nun Yunanistan 4. Gözlem Raporu’nu yayımlandığını söyledikten sonra ABTTF’nin rapor ile ilgili bir tutum belgesi hazırlayarak yetkili makamlara ilettiğini belirtti.
Devamında Habipoğlu, 4 Ekim 2009 erken genel seçim süreci ve sonuçları ile ilgili görüşlerini Dernek Yönetim Kurulu üyeleri ile paylaştı.
HBTTKDD Başkanı Mustafa Yusuf, derneğin örgütsel yapısı ile ilgili bilgi aktardıktan sonra kuruluş tarihinden bu yana gerçekleştirilen sosyal faaliyetler hakkında bilgi verdi. Amaçlarının bölgede ikamet eden Batı Trakya Türklerinin sosyal ve çalışma hayatlarında karşılaştığı problemlere çözüm bulmak olduğunu ifade eden Yusuf, bu yönde çalışmalarına ağırlık vermeyi hedeflediklerini dile getirdi. Sosyal alanda gerçekleştirilen ilk faaliyetin dernek lokalinin kurulması olduğunu ifade eden Yusuf, ardından Ramazan ayında iftar sofrası düzenleyerek Batı Trakya Türklerini bir araya getirdiklerini dile getirdi. Çalışma hayatına yönelik çalışmaları hakkında ise Yusuf, Yunanistan’dan mevsimlik işçi olarak Hollanda’ya gelen Batı Trakya Türklerine rehberlik ve danışmanlık hizmeti vermek üzere çalışmada bulunduklarını ifade etti. Bununla birlikte Yusuf, Leeuwarden’de yaşayan Batı Trakya Türklerine hizmet vermek amacı ile bir şube açma çalışmalarına devam ettiklerini ayrıca dile getirdi.
ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, HBTTKDD’nin kuruluş tarihinden bu yana gerçekleştirdiği faaliyetleri takdir ettiklerini ifade ederek HBTTKDD’yi ABTTF ailesine katılmaya davet etti. Dernek Başkanı Mustafa Yusuf ve Yönetim Kurulu üyeleri ise ABTTF ailesine katılmayı arzuladıklarını açıklayarak en kısa zamanda çalışmalarını tamamlayarak ABTTF’ye katılacaklarını ifade ettiler.
HABERLER
4 gün önceHABERLER
4 gün önceKÖŞE YAZARLARI
8 gün önceKÖŞE YAZARLARI
12 gün önceKÖŞE YAZARLARI
18 gün önce