Merkezi Ankara’da bulunan ve 1993’de Bakanlar Kurulu kararı ile faaliyete geçmiş bulunan Türk/Makedon Dostluk Derneği’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği BALKANLAR TURU, 10 Ekim 2009’da başlıyor.
Ankara’dan başlayacak olan “MAKEDONYA*BULGARİSTAN KÜLTÜR GEZİSİ”nde bir gece Bulgaristan’ın Kırcaali şehrinde kalınacak. Burada Türk Kütüphanesi’ne ‘Kitap’ bağışı yapılacak, Kadriye Latifova Türk Tiyatrosu’na gidilecek ve Belediye Başkanı Hasan AZİZ ziyaret edilecek. Gezi çerçevesinde, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da da yarım günlük bir tur da yer alıyor.
Daha sonra Makedonya’ya geçilerek; iki gece başkent Üsküp, iki gece Ohri ve bir gece de Ustrumca’da konaklanılacak. Ziyaret çerçevesinde Üsküp’te tarihî yerler görülecek, bu arada Makedonya’nın ‘tek’ kanyonu olan Matka’ya gidilecek. Daha sonra; Kalkandelen, Gostivar ve Struga şehirleri görülecek. Ohri’de ise Osmanlı Dönemi eserleri ziyaret edilecek ve A.T.V. Televizyonu’nda yayınlanan ‘Dizi Film’ ELVEDA RUMELİ’nin setine gidilecek. Ardından Resne’de ‘Resne’li Niyazi Bey Konağı’, Manastır’da ‘ATATÜRK’ün 3 yıl okuduğu ASKERÎ İDADİ, Köprülü’de ise tarihî yerler gezilecek. Son olarak kalınacak Ustrumca’da Osmanlı Dönemi eserler ve kaplıcalara gidilecek.
MAKEDONYA BULGARİSTAN KÜLTÜR GEZİSİ’ne katılmak isteyenlerin, 480 euro olan katılım bedellerinin 50 euro tutarındaki kısmını Derneğin hesabına yatırarak, yer ayırtmaları gerekiyor. Bu rakamlara, gezi bünyesindeki bütün harcamaların dâhil olduğu kaydedildi. Bu arada Bulgaristan’ın Ankara Büyükelçiliğinden vize alınabilmesi için (en az 8 ay temditli olan) pasaportların, Derneğe ulaştırılması icap ediyor. Son başvurunun 11 Eylül 2009 olduğu gezi için Dernek Genel Merkezinden (439 17 00 veya 267 09 06) yahut rehberliği üstlenen (Türk-Makedon Dostluk Derneği Genel Başkan Yardımcısı Nezih DEMİRTEPE’den (0.312. 428 61 00/113 veya GSM:0.542. 422 89 42) telefonlardan yahut nezihd@mynet.com adresinden, daha ayrıntılı bilgi alınabilir.
Türk-Makedon Dostluk Derneği Genel Başkanı Memduh ŞEN: geleneksel olarak 1996’dan bu yana düzenledikleri gezilerdeki amaçlarının, Ata yadigârı toprakları görmek, gezmek ve orada hayatlarını devam ettiren Evlâd-ı Fatihânlar’la kaynaşmak olduğuna işaret etti.
ARAŞTIRMA-İNCELEME
1 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
3 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
3 gün önceHABERLER
6 gün önceHABERLER
10 gün önce