Gayrimenkul Borsası AŞ’den (GABORAS) yapılan açıklamaya göre, konut fiyatlarındaki artış özellikle son yıllarda kalabalık şehirlerden sahillere yakın sakin bölgelere yaşanan göç ve salgın sürecinde talebin artmasıyla gerçekleşti.
SATIŞLARDA DÜŞÜK DESTEKLİ KREDİ KAMPANYASININ ÖNEMİ VAR
Veri Direktörü Orhan Vatandaş, konut satışlarının geçen yıl 1 milyon 500 bin adetle tarihi zirvesini yakaladığını, bu rekorda salgın sürecinde başlatılan düşük destekli kredi kampanyasının önemli etkisinin olduğunu belirtti.
ARTIŞ ÖZELLİKLE ANTALYA, MUĞLA, İZMİR VE BURSA’DA YAŞANDI
Konut fiyatlarında 2017’den bu yana İstanbul, Muğla, Balıkesir, Bursa, Çanakkale ve Antalya gibi şehirlerde benzer ticaret hacimleri ve fiyat artışlarını gözlemlediklerini bildiren Vatandaş, özellikle Antalya, Muğla, İzmir ve Bursa’da yüzde 60-80 arasında fiyat artışının gerçekleştiğini aktardı.
Salgınla birlikte değişen yaşam biçimleri insanların kentleşmenin yoğun yaşandığı metropollerden doğayla iç içe olabileceği bölgelere eğilimine neden oldu. Fiyat artışının en fazla kıyı ve kırsal bölgelerde gerçekleştiği görülüyor.
“KONUT İMARLI ARSA DEĞER ARTIŞINDA İZMİR ZİRVEDE”
Orhan Vatandaş, son 3 yılda konut imarlı arsa değerlerinde de önemli yükselişler gördüklerini belirterek, şu bilgileri verdi:
“Metropollerden uzaklaşarak imarlı-imarsız arsa, bağ, bahçe gibi alanlara yatırım yapanlar en çok İzmir, Muğla, Antalya ve Çanakkale ve Balıkesir’i tercih etti. Salgın sürecinde İzmir’de imarlı arsada yüzde 32’lik artış görüldü. Bu oran Muğla’da yüzde 20, Antalya’da yüzde 30, Çanakkale’de ise yüzde 5 oldu. İş yeri değerleri açısından da Muğla’da bu alanda yüzde 58, Ankara’da yüzde 52, İzmir’de yüzde 43, Antalya’da yüzde 42, Bursa’da yüzde 25 ve İstanbul’da yüzde 24 artış gözlemliyoruz.”
Son Dakika haberlerimiz ensonhaber’den alınmaktadır.
ARAŞTIRMA-İNCELEME
22 saat önceBALKAN YEMEKLERİ
2 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
2 gün önceHABERLER
5 gün önceHABERLER
10 gün önce