DOLAR 34,6221 0.16%
EURO 36,2237 -0.23%
ALTIN 2.920,820,12
BITCOIN 3260977-3.01546%
İzmir

KAPALI

06:27

SABAHA KALAN SÜRE

159 okunma

Koç Unüversitesi Göç Araştırma Merkezi Kurulması

ABONE OL
02/09/2020 13:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL

YÖNETMELİK

Koç Üniversitesinden:

KOÇ ÜNİVERSİTESİ GÖÇ ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE

ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Koç Üniversitesi Göç Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinin yönetim ve çalışma şekline ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Kapsam

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik; Koç Üniversitesine bağlı olarak kurulan Göç Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinin faaliyet alanlarına, yönetim organlarına, yönetim organlarının görevlerine ve çalışma şekline ilişkin hükümleri kapsar.

Dayanak

MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik; 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (2) numaralı alt bendi ile 14 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 4 – (1) Bu Yönetmelikte geçen:

a) Danışma Kurulu: Merkezin Danışma Kurulunu,

b) Merkez: Koç Üniversitesi Göç Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezini,

c) Müdür: Merkezin Müdürünü,

ç) Rektör: Koç Üniversitesi Rektörünü,

d) Üniversite: Koç Üniversitesini,

e) Yönetim Kurulu: Merkezin Yönetim Kurulunu

ifade eder.

İKİNCİ BÖLÜM

Merkezin Faaliyet Alanları, Yönetim Organları ve Görevleri

Merkezin faaliyet alanları

MADDE 5 – (1) Merkez; disiplinler arası bir yaklaşımla, ulusal ve uluslararası göç konusunda bilimsel yöntemlerle araştırmalar yapmaya, öğretmeye ve uygulamaya yönelik olarak aşağıdaki alanlarda faaliyetlerde bulunur:

a) Göç ile ilgili alanlarda, ulusal ve uluslararası seminer, konferans, kolokyum ve benzeri etkinlikleri düzenlemek ve bunlara katılmak,

b) Göç ile ilgili alanlarda, Türkçe ve yabancı dillerde yayınlar yapmak ve bu tür çalışmalara katkıda bulunmak,

c) Konuyla ilgili bilim dallarında ve uygulama alanlarında diğer ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak ve koordinasyonu sağlamak,

ç) Konusu ile ilgili gerekli arşiv ve kütüphaneleri kurmak, ulusal ve uluslararası yayınları izlemek ve bunları Merkeze kazandırmak,

d) Araştırma, inceleme, proje ve benzeri çalışmaları ve üretimi gerçekleştirmek üzere gerektiğinde, geçici ya da sürekli komisyonlar kurmak, ulusal ve uluslararası alanda uzmanlardan yararlanmak ve işbirliği yapmak,

e) Göç alanında faaliyet gösteren ilgili kurum ve kuruluşların personelinin geliştirilmesi amacıyla; düzenli, bilimsel, mesleki nitelikli olgunlaşma ve uzmanlaşma kursları, seminerleri ve benzerlerini açmak ya da ilgili kuruluşlarca düzenlenmiş olanlara katılmak,

f) Faaliyet alanları ile ilgili gerekli görülen diğer her türlü etkinlik ve yayınları yapmak.

Merkezin yönetim organları

MADDE 6 – (1) Merkezin yönetim organları şunlardır:

a) Müdür,

b) Yönetim Kurulu,

c) Danışma Kurulu.

Müdür

MADDE 7 – (1) Müdür; Üniversitenin tam zamanlı öğretim üyeleri arasından Rektör tarafından üç yıl için görevlendirilir. Süresi biten Müdür yeniden görevlendirilebilir. Müdürün kesintisiz bir yıldan fazla görevi başında bulunmaması durumunda görevi sona erer.

(2) Müdür Yardımcısı; Müdürün önerisi üzerine, Rektör tarafından, Üniversitenin öğretim üyeleri arasından seçilir ve görevlendirilir. Müdür Yardımcısı, Müdürün bulunmadığı durumlarda Müdüre vekalet eder. Görev süresi üç yıldır. Müdürün görev süresi bitince, Müdür Yardımcısının da görevi sona erer.

Müdürün görevleri

MADDE 8 – (1) Müdürün görevleri şunlardır:

a) Merkezi temsil etmek,

b) Merkezin yıllık çalışma programını, bütçesini ve yıl sonu faaliyet raporunu hazırlamak, Yönetim Kuruluna ve kabul edilen şekliyle Rektörün onayına sunmak,

c) Danışma Kurulu ve Yönetim Kuruluna başkanlık etmek,

ç) Yönetim Kurulunun aldığı kararları uygulamak.

Yönetim kurulu

MADDE 9 – (1) Yönetim Kurulu; Müdür, Müdür Yardımcısı ve Rektör tarafından Üniversite öğretim elemanları arasından üç yıl için seçilen ve görevlendirilen üç öğretim elemanından oluşur. Süresi biten üyeler tekrar görevlendirilebilir. Süresi dolmadan ayrılan, boşalan veya kesintisiz bir yıldan fazla görevi başında bulunmayan üyelerin yerine aynı usulle yeni üyeler görevlendirilir.

(2) Yönetim Kurulu, Müdürün daveti üzerine salt çoğunlukla toplanır ve Müdür tarafından hazırlanan gündemi görüşerek oy çokluğuyla karar alır.

Yönetim kurulunun görevleri

MADDE 10 – (1) Yönetim Kurulu idari ve bilimsel faaliyetlerde Müdüre yardımcı bir organ olup aşağıdaki görevleri yapar:

a) Müdür tarafından sunulan Merkezin idari ve bilimsel çalışmalarını incelemek ve karara bağlamak,

b) Danışma Kurulunun görüş ve önerileri doğrultusunda yapılacak uygulamalarda Müdüre yardımcı olmak,

c) Müdür tarafından sunulan Merkezin yıllık bütçe tasarısını incelemek ve karara bağlamak.

Danışma kurulu ve görevleri

MADDE 11 – (1) Danışma Kurulu; Üniversite içinden veya dışından akademisyenler, istekleri halinde kamu ve özel kuruluşlarda görev yapan kişiler arasından Müdürün önerisi üzerine, Rektör tarafından üç yıl için görevlendirilir. Müdürün çağrısı üzerine yılda en az bir kez olmak üzere toplanır. Danışma Kurulu üyelerinin görev süresi üç yıldır. Süresi biten üyeler yeniden görevlendirilebilir. Danışma Kurulunun kararları tavsiye niteliğindedir.

(2) Danışma Kurulunun görevi; Merkez ile ilgili faaliyetleri değerlendirmek, önerilerde bulunmak ve gerektiğinde Yönetim Kurulunun talep ettiği konularda görüş bildirmektir.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Çeşitli ve Son Hükümler

Personel ihtiyacı

MADDE 12 – (1) Merkezin akademik, teknik ve idari personel ihtiyacı; 2547 sayılı Kanunun 13 üncü maddesine göre Rektör tarafından görevlendirilecek personel tarafından karşılanır.

Hüküm bulunmayan haller

MADDE 13 – (1) Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde ilgili diğer mevzuat hükümleri uygulanır.

Yürürlük

MADDE 14 – (1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 15 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Koç Üniversitesi Rektörü yürütür.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP