Edirne Merkezli Kosovalı Öğrenciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (19.03.2011) Cafetrak’ta mütevazı bir şekilde dernek üyelerinin ve Edirne’de okuyan Kosovalı Öğrencilerin katılımıyla açılışı yapıldı.
Selamlama konuşmasını yapan Edirne Milli Eğitim Öğrenci Temsilcisi Mert Aşıkferki, Edirne’de eğitimini sürdüren Kosovalı öğrenci sayılarının artması, çeşitli sorunlarının ortaya çıkmasıyla, öğrenciler arasında birlik ve beraberliği sağlamak için bu derneği kurma ihtiyacı duyduklarını söyledi. Dernek olarak üyeliklere başladıklarını sadece Kosovalı öğrenciler değil isteyen herkesin üye olabileceklerini ve katkı sağlayabileceklerini söyledi.
Dernek başkanı Emir Beksaç konuşmasında, Öğrenim görmek için Edirne’ye gelen Kosovalı Öğrencilerin sayılarının 200’e yakın olduğunu, bu öğrencilerin Edirne’ ye uyum sağlamalarını, çeşitli sorunlarına çözüm bulmak, destek ve yardımcı olmak gayesi ile bu derneği kurduklarını söyledi. Derneğin başlıca amaçlarının, öğrenciler arasında tanışma toplantıları, gezi, kurs, iletişim, haberleşme ve yardımlaşmayı güçlendirerek aile ortamı sağlamak ve üyeler arasındaki iş birliğini oluşturmak olduğunu söyledi. İlk aşamada üyeliklere başladıklarını 5-6 ay içinde de genel kurul yapacaklarını söyledi. Beksaç, konuşmasının devamında, ileri zamanlarda faaliyetlerin süratle artacağını, derneğin güçlüklerle kurulduğunu, derneğin kuruluşunda yardımcı olan herkese teşekkür etti. Şuan ki yönetimin; Başkan Emir Besaç, Başkan Yardımcısı Ali Mustafa, Münasip Üye Deniz Karaoda, Genel Sekreter Muhammet Kurşumli, Basın Sözcüsü Nuri Brina Kurucu Üye Hilmi Ümeri, Mert Aşıkferki ve Erol Brahloka’dan oluştuğunu söyledi.
Başkan Yardımcısı Ali Mustafa, Derneğin amaçlarından ve vizyonundan bahsederek, Öğrenim görmek için Türkiye ye gelen Kosovalı Öğrencilerin Türkiye’ye uyum sağlamalarını, sosyal, kültürel alanda bütünleşmesini sağlayarak destek ve yardımcı olmak, Öğrenim için Türkiye Cumhuriyetine yeni gelen öğrencilere (TCS ve Ek Kontenjan) bilgilendirme toplantıları yaparak Edirne’de yaşam, üniversite, yurt, kayıt belgeleri, yönetmelik hakkında bilgilendirme toplantıları yapmak, Öğrenciler arasında; tanışma toplantıları, gezi, kurs, iletişim, haberleşme, maddi ve manevi yardımlaşmayı sağlayarak aile ortamı sağlamak ve üyeler arasında işbirliği oluşturmak, Burslar konusunda yardımcı olmak, gerekli yönlendirmeyi yapmak (Dernek, vakıf, valilik, belediye v.s.), Kosova’da ve Türkiye’de var olan derneklerle ve öğrenci dernekleriyle iletişim içinde olarak işbirliği yapmak veya katkıda bulunmak, kurs, seminer, konferans ve panel gibi eğitim çalışmaları düzenlemek veya katkıda bulunmak, dokümantasyon merkezi veya kütüphane oluşturmak çeşitli dergi, broşür, gazete çıkarmak veya katkıda bulunmak, Kosova’da şubelerimizi açarak, dernek faaliyetlerimizi ve etkinliklerimizi düzenlemek, Türkiye’de yaşayan soydaşlarımızın Kosova’yla bağlantılarını güçlendirmek, arttırmak bir köprü görevi üstlenmek olduğunu söyledi.
ARAŞTIRMA-İNCELEME
4 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
5 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
5 gün önceHABERLER
8 gün önceHABERLER
13 gün önce