DOLAR 34,2344 0.01%
EURO 37,0845 -0.45%
ALTIN 2.992,40-0,09
BITCOIN 2318203-1.35011%
İzmir
19°

AÇIK

05:51

SABAHA KALAN SÜRE

118 okunma

Kültür ve sanat Balkan ortaklığında can bulacak

ABONE OL
03/09/2020 00:44
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kltr-ve-sanatÜç ülkenin işbirliğinde kültür ve sanat günleri geliyor. Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen Türkiye ve AB Sivil Toplum Diyaloğu – II Kültür ve Sanat Hibe Programı kapsamında, Konak Belediyesi İzmir Kültür ve Sanatı Geliştirme Derneği’nin hazırladığı ‘İzmir Sanat ve Kültür Projesi’nin basına tanıtım kokteyli Yunan ve Romen ortakların katılımıyla Konak Belediyesi Kültürpark Evlendirme Dairesi’nde gerçekleştirildi.

 

 

 

 

 

 

Konak Belediyesi’nin ana katılımcı olarak destek verdiği projenin basın toplantısına İzmir Vali Yardımcısı Fahri Ahmet Kurt, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Yunanistan İzmir Konsolosluğu Kültür Ateşesi Koustantinos Relakis, Romanya Başkonsolosu Cosmin Victor Lotreanu, Avrupa Birliği Sosyal Diyalog Hibe programı ortaklarından Yunanistan Drama Belediyesi’nden Women Lyceum Of Drama Proje Müdürü Alkis Papademetriou, Romanya Pro Xpert Derneği temsilcisi Camelia Deaconu ve çok sayıda davetli katıldı.

‘İzmir Sanat ve Kültür Projesi’, AB yolunda Türkiye’ye olan önyargıların ortadan kaldırılması yönünde Türkiye’nin kültür ve sanatını Yunan ve Rumen halkıyla buluşturma adına atılan büyük bir adım. Üç ülkenin ortak sanatsal etkinliklerde bir araya geleceği geniş çaplı bu proje, AB’nin Kültür ve Sanat Hibe Programı altında gerçekleştiriliyor. Geceye katılan proje ortaklarından Yunan Proje Müdürü Alkis Papademetriou, projenin Drama Belediyesi ve Konak Belediyesi arasında yeni işbirliklerin başlaması ve dostluğun artması yönünde büyük bir fırsat olacağını belirterek, “Karşılıklı kültürümüzü, sanatımızı tanıtma fırsatı bulacağız. İzmir’e gelen vatandaşlarımız, entelektüellerimiz sizin kültürünüzü, sanatınızı tanıma fırsatı yakalayacak. Bu projenin daha iyi ortaklıklar için bir başlangıç olacağına inanıyoruz” dedi.

Kültür ve sanat projelerinin sadece Türkiye, Yunanistan ve Romanya da değil, tüm dünyada gelişmesi gerektiğini ifade eden Romanya Pro Xpert Derneği temsilcisi Camelia Deaconu, “İnsanlığın varoluşundan beri dünyanın tek bir evrensel dili vardır, o da sanattır. Sanat aynı zamanda barışın da elçisidir. Avrupa Birliği’nin en önemli sloganı ‘Farklılıkta birlik’tir. Ortak Avrupa kimliği resmi iletişimlerle değil, sanat ve kültürün ihracıyla, değiş tokuşuyla halk düzeyinde olacaktır. Türkiye ve Avrupa ülkeleri arasında kültürel önyargıların ortadan kalkması, farkındalığın artması, ortak anlayışın oluşması için bu proje önemli bir adımdır” diye konuştu.

 

 

 

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP