DOLAR 35,2068 0.3%
EURO 36,7672 0.92%
ALTIN 2.968,331,32
BITCOIN 34546755.12609%
İzmir
16°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

136 okunma

Mülteci sorunları Basmane Semt Merkezi’ne taşındı

ABONE OL
03/09/2020 00:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL

konakMarshall Fonu ve Robert Bosch Vakfı  İzmir’de “Göç ve Entegrasyon” üzerine bir konferans düzenledi. Yerel yönetici ve sivil toplum ile etkileşimli görüşmeler yapan Marshall Fonu ve Robert Bosch Vakfı’nı temsil eden ekip, Konak Belediyesi’nin göçmenler ve mülteciler için gerçekleştirdiği projeleri yakından incelemek için Basmane Semt Merkezi’ni ziyaret etti ve sorunlar masaya yatırıldı.

 

 

Almanya, Amerika ve Polonya’dan katılan temsilciler göçmen ve mülteci sorunları üzerine Konak Belediyesi’nin ürettiği çözümler konusunda bilgi aldılar. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, Belediye olarak içgöç entegrasyonu ile ilgili çalışmalar yaptıklarını belirtti. Başkan Tartan,” Konak Belediyesi olarak ‘Herkes yaşadığı yerin hemşehrisidir’ sözünden yola çıkarak, iç göçle veya dış göçle gelen kişilere nakdi ve ayni yardımlarda bulunuyoruz. Ülkelerindeki savaştan, yoksulluktan ve aşırı İslam baskısından kaçanlar göçmen profilini oluşturuyor. Azerbeycan, Özbekistan, Afganistan, Somali, Filistin, Kenya gibi ülkelerden çok sayıda göç alıyoruz,ancak bu kişiler Türkiye’yi Avrupa’ya geçmek için bir geçiş yolu ve sıçrama tahtası olarak kullanıyorlar. Kimisi de kaçak çalışıyor. Belediye olarak bu kişilere insani açıdan yaklaşarak ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Özellikle soğuk kış günlerinde Kızılay ile işbirliği içinde karınlarını doyuruyoruz. Hasta çocuklarının tedavi edilmelerini sağlıyoruz ” dedi.

Bu konuda yeterli hukuki çalışmalar yapılmadığını ve politikalar üretilmediğini dile getiren Tartan, Belediye olarak ellerinden geldiğince yardımlar yaparak, göçmenlerin sorunlarına çözümler üretmeye çalıştıklarını hatırlattı. Sağlık, beslenme, giyinme, barınma, eğitim, dil gibi pek çok konuda mültecilere yardımda bulunduklarını belirten Tartan, desteğin devam edeceğini söyledi.

Basmane Semt Merkezi’ni ziyaret eden temsilciler; “Göç ve Entegrasyon üzerine Transatlantik Forum (TFMI)”un yirmiden fazla ülkeden genç liderin göç ve entegrasyon yönetimi uygulamaları hakkında fikir alışverişi sağlaması için kurulmuş bir platform olduğunu belirttiler. TFMI; hem medya, akademi, iş dünyası, bürokrasi ve sivil toplum gibi farklı alanlardan; hem de göç alan ve göç veren ülkelerden toplam 65 genç lideri bir araya getiriyor. Süregelen göç akışının doğurduğu tehditleri ve fırsatları tartışmaya teşvik eden bir kuruluş olduğunu dile getiren temsilciler; “Bu vesileyle, katılımcılara farklı bakış açıları kazandırmanın yanında, oluşturulan profesyonel bağlantıların siyasi ve ulusal sınırların dışına taşınması amaçlanmaktadır” dediler.

Temsilciler merkeze gelen iki göçmen ailenin kadınlarıyla da yakından ilgilendi. 10 yıl önce ülkesindeki savaştan kaçarak doktor eşiyle birlikte Türkiye’ye gelen ve ülkesinde hemşirelik eğitimi aldığını belirten genç kadının sorunlarını, ardından da Filistin’den aşırı dini baskılar nedeniyle eşiyle birlikte kaçan bir kadını dinlediler.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP