Pınar Süt’ün Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirdiği yeni yatırımı Tarım ve Köyişleri Bakanı M. Mehdi Eker tarafından hizmete açıldı.
1997 yılında ilk yatırımını yaptığı Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde büyümeye devam eden Pınar Süt, üretim alanı kapasitesini 26 milyon TL’lik yatırımla 22 bin metrekareye yükseltti. En modern makinelerden oluşan çevreci teknolojinin kullanıldığı, verimi yüksek üretim hatlarıyla enerji tüketimini yüzde 30 düşüren Pınar Süt Fabrikası, çiğ süt işleme kapasitesini de yüzde 30 arttırdı. Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun en büyük ve en modern uzun ömürlü süt fabrikası olarak 1975 yılında İzmir’de faaliyete geçen ve Pınar Süt, tüketicilerini uzun ömürlü süt ile ilk kez tanıştıran Pınar Süt, her yıl yaptığı yatırımlarla Türkiye süt sektörünün büyümesine katkıda bulunuyor. 1997 yılında aldığı büyüme kararıyla ile Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 150 bin metrekarelik arazi üzerinde 11 bin metrekarelik kapalı alanda üretime başlayan Pınar Süt, yatırımlarına hızla devam ediyor. 9 Ekim 2010 tarihinde yaptığı açılışla Eskişehir’de bu rakamı 22 bin metrekare kapalı alana ulaştıran Pınar Süt Eskişehir Fabrikası, çiğ süt işleme kapasitesini, yüzde 30 oranında arttırarak bu sayede yıllık yaklaşık 300 milyon süt ve süt ürünleri işleme kapasitesine ulaşmış oldu. Her yönüyle en modern makinelerden oluşan yeni üretim hatları, verimi yüksek, enerji tüketimleri de yüzde 30 daha düşük, çevreci teknolojiyle oluşturuldu. 35 yıldır sektörde liderliğini sürdüren Pınar Süt, pazarda oluşan tüketici taleplerini daha verimli bir şekilde karşılayabilmek için Eskişehir’de kurduğu fabrikada, Uzun Ömürlü Süt, Pastörize Süt, Meyve Suları, Aromalı Sütler, Yoğurt, Ayran ve Tereyağı ürünleri üretiyor.
HABERLER
5 gün önceHABERLER
5 gün önceKÖŞE YAZARLARI
8 gün önceKÖŞE YAZARLARI
13 gün önceKÖŞE YAZARLARI
19 gün önce