H.MERKEZİ/BALKAN GÜNLÜĞÜ
TURAB tarafından organize edilen 2. Türk – Arap Gıda ve Gıda Teknolojileri Zirvesi’nin tanıtım toplantısı İzmir’de yapıldı. Türk – Arap İşadamları Derneği (TURAB) İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı Çetin Güvercin, 1-4 Aralık 2014 tarihlerinde Çeşme Sheraton Oteli’nde düzenlenecek zirveye yoğun bir katılımın gerçekleşeceğini ifade etti. Zirve için 22 Arap ülkesinden bin 120’ye yakın firmadan katılım talebi aldıklarını ifade eden Güvercin, “Ama buna ne bizim ekonomimiz ne de Sheraton Oteli’nin kapasitesi yetmez. Onun için biz de 600 kişiyle konuklarımızı sınırlamak zorunda kaldık” dedi. Araplar’ın Türkiye’de iş yapmaktan heyecan duyduklarını, ikili ilişkilerin halen istenen düzeyde olmadığını dile getiren Güvercin, zirveden yüksek miktarda ticari bağlantı beklediklerini söyledi. Ak Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait ise İzmir’de bazı kesimlerin gelişmenin önüne engel olduğunu savunarak “Bu engellemelerden biri de TURAB’a yapılıyor. Bırakın bu engellemeleri. Çünkü paranın rengi olmaz, yeter ki İzmir’e gelsin. İzmir’de birileri kendi çıkarları için engellemeler yapıyor. Bindiğiniz dalı kesmeyin, onun yerine çalışana destek verin. Sözümün kime gittiğinin de iyi anlaşıldığını düşünüyorum” diye konuştu. TURAB İzmir Şube Başkanı Sabuhi Attar ise Arap ülkelerinin ithalatın yüzde 80’inin gıda alanında yaptığını ve helal ürün hassasiyetinin de ithalatçı firmaları Türkiye’ye yönlendirdiğine dikkati çekti.
HABERLER
5 gün önceHABERLER
5 gün önceKÖŞE YAZARLARI
8 gün önceKÖŞE YAZARLARI
13 gün önceKÖŞE YAZARLARI
19 gün önce