HABER MERKEZİ/BALKAN GÜNLÜĞÜ
Uluslararası Slow Food Hareketinin üyeleri, Yunanistan’ın Patmos Adası’nda bir araya gelecek. Türkiye’nin ilk ve tek Yeryüzü Pazarı etiketli Foça Zeytindalı Grubu Foça’yı temsilen Patmos’da Foça Belediyesi’ninde destekleriyle stand açıp tanıtım yapacak.
Uluslararası Slow Food Hareketinin Türkiye ve Yunan üyeleri, Yunanistan’ın Patmos Adası’nda bir araya gelecek. Yunanistan’ın 3 bin nüfuslu Patmos Adası; Aegean Slow Food Festival’i kapsamında, iki ülkenin “İyi, Temiz ve Adil” gıda savunucularının çeşitli etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Festivalde, yerel ürünlerle birlikte kaybolmaya yüz tutmuş yemeklerin, özellikle Foça’ya özgün olan Çekme Makarna’nın tanıtım ve tadımı yapılırken, festival kapsamında Slow Food felsefesin tartışıldığı oturumlar da gerçekleştirilecek. Festivalde Foça Zeytindalı’nı Gül Girişmen temsil ederken, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’da eşlik edecek. Geleneksel ürün pazarının kurulması ile başlayacak festivalde, Foça Yeryüzü Pazarı standında; Karabaş otu, dağ kekiği, Foça tarhanası, pekmez, nar ekşisi, elma sirkesi, papatya, susam, bal gibi ürünler sergilenecek. Türkiye’nin ilk ve tek yeryüzü pazarı etiketli Foça Zeytindalı Grubu’nun lideri Gül Girişmen, iki kıyıyı yerel ve geleneksel lezzetlerle birleştirecek festivalin, programa dahil grupların yanı sıra Foça, Bodrum ve Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelecek ziyaretçilerle şenlik havasında geçmesinin beklendiğini söyledi.
ARAŞTIRMA-İNCELEME
2 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
3 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
3 gün önceHABERLER
6 gün önceHABERLER
11 gün önce