DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21626151.1727%
İzmir
23°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

‘2023 tam bir kader seçimine dönüştü’

‘2023 tam bir kader seçimine dönüştü’

ABONE OL
09/03/2021 17:00
‘2023 tam bir kader seçimine dönüştü’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun’da bir kadının eski eşi tarafından öldüresiye dövülmesi olayıyla ilgili “Şimdi Meclis’te yeni bir komisyon oluşturuyoruz. Şiddete müsaade edemeyiz” dedi. AK Parti’nin Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen 6’ncı Kadın Kolları Olağan Kongresi’ne katılan Erdoğan konuşmasında özetle şunları söyledi: 

YENİ BAŞKAN AYŞE KEŞİR: İki dönemdir kadın kolları başkanlığımızı yürüten Lütfiye Selva Çam kardeşimize tüm hizmetleri için teşekkür ediyorum. Kendisiyle bundan sonra milletvekilimiz olarak ve üstleneceği yeni sorumluluklarda yakından çalışmayı sürdüreceğiz. Genel merkez kadın kolları başkanlığımıza aday gösterdiğimiz Ayşe Keşir kardeşimize de başarılar diliyorum. Kendisi İstanbul il kadın kolları kurucumuz olarak başladığı hizmetlerini 2001 yılından bu yana AK Parti’nin her kademesinde, her faaliyetinde yer alarak sürdürmüş bilgili, tecrübeli, liyakatli, gayretli bir kardeşimizdir. İnşallah yeni dönemde kadın kollarımızın faaliyetlerini daha ileri noktalara taşıyacağız.

DİYARBAKIR ANNELERİ: Diyarbakır anneleri birilerinin aklına 550 gün sonra ancak düşmüş. Diyarbakır anneleri de bunca zamandır kendilerini görmezden gelen, mücadelelerine destek olmayan zihniyetin temsilcilerine gereken cevabı vermiştir. Siyasetin her alanındaki riyakarlığın izahı olabilir. Hayatı boyunca kendisine karşı mücadele ettiğiniz, attığı her adımda karşısına çıktığınız bir liderin vefat yıldönümü törenine katılabilirsiniz. Asla inanmadığınız, hatta ontolojik olarak karşı çıktığınız pek çok davranışı ve sözü sırf günübirlik siyasi çıkarlarınız için rahatça sergileyebilirsiniz. Ancak ittifak ortağı olduğunuz partinin mensupları tarafından kandırılıp terör örgütüne teslim edilen evlatları için yüreği yanan annelerin karşısına dikilip de aynı yüzsüzlüğü sergileyemezsiniz. Her işin riyakarlığı olur, ancak bunun olmaz.

MASKESİNİ İNDİRİVERİRLER: Önce kendisine tanınan tüm fırsatlara rağmen terör örgütüyle arasına mesafe koymayı başaramayan veya bunu istemeyen parti konusunda mertçe bir tutum ortaya koyacaksınız. Şimdi ben ana muhalefete soruyorum. Siz bu partinin yanında mısınız? Karşısında mısınız? Bu millet bunları yutmaz. İşte Diyarbakır’da olduğu gibi yüzünüzdeki sahte demokrat maskesini hemen indiriverirler.

UTANMAZLIK: Bunlar tacizi ve tecavüzü yapan kendi mahallelerinden biriyse hemen affedersiniz ‘yollu’ diye önce kadını yaftalamaktan çekinmezler. Bunlar tacize, şiddete başvuran, hırsızlık yapan kendi partilerinden biriyse hemen sahte komisyonlar kurup faili temize çıkarmakta pek mahirdir. Bunlar şiddete ve tacize uğrayan kim olursa olsun, faili kendi meşreplerinden biriyse görmezden gelme, hadisenin üstünü kapatma konusunda birbirleriyle yarışırlar. Bunlar kadın cinayetlerinde bile failin veya maktulün kimliğine göre pozisyon alırlar.

YERLİ VE MİLLİ MUHALEFETİN MÜJDECİSİ: Ey ana muhalefet partisinin başındaki adamcağız! Sen ne zamandan beri devletin aşıları parayla sattığını söylüyorsun? Bu ne utanmazlıktır, ne vurdumduymazlıktır. Dünya şu anda aşı arıyor aşı, bulamıyor. Biz aldığımız aşıları süratle belli kategorilerde hemen sahiplerine ulaştırmaya çalışıyoruz. ‘Ben vatandaş Kemal’im, sıram ne zaman gelirse o zaman aşımı yaptıracağım’ dedi. Niye gittin yaptırdın? Şimdi bugün yeni bir şey daha söylüyor; Biz hiçbir eve kahve, çaya gitmezmişiz. Sen bizden almıştın zaten bu işleri, ayıp ama. Biz vatandaşımızla doğduk, büyüdük, vatandaşımızla bu yolda yürüyoruz Bay Kemal. Onların gönlünde hala tek parti özlemi var. Geç o işi geç. Türkiye böyle bir muhalefet anlayışını hak etmiyor. İşte bunun için diyoruz ki 2023 yerli ve milli anlayışla, ülkesine ve milletine hizmet ederek iktidara gelebileceği gerçeğini ithaf etmiş bir muhalefetin doğuşunun da müjdecisi olacaktır. 2023’ün en önemli üç ayağından biri ana kademe, kadın kolları ve gençlik kollarıdır. Elbette her seçim önemlidir, ama geldiğimiz noktada 2023 seçimleri Türkiye için tam bir kader seçimine dönüşmüştür… Her günümüzü seçim arifesi kabul ederek 2023 Haziran’ına kadar kesintisiz çalışacağız.

‘Kadına şiddete karşı komisyon oluşturuyoruz’

(Samsun’daki şiddet olayını hatırlatarak) Şimdi Meclis’te yeni bir komisyon oluşturuyoruz. Grup başkanımızla da konuştum. Süratle tekrar yeniden böyle bir komisyonu oluşturacağız. Niye? Çünkü biz bunları ne ana muhalefete ne diğerlerine bırakamayız. Elimizden geleni sonuna kadar yapacağız. Şiddete maruz bırakılmasına müsaade edemeyiz. Ve akşam Adalet Bakanım ile tekrar konuştum. Sonuna kadar bu işi kovalayacaklarını ve zaten ardından da malum kişi biliyorsunuz tutuklandı. Biz kadınların haklarını birileri bize dayattığı için değil, Allah’ın emri, kültürümüzün mirası, insanlığımızın gereği olduğu için savunuyoruz.

FIRSAT VERMEYECEĞİZ: Bizim inancımızda ve kültürümüzde kadın, kocasının veya babasının malı değil, onlarla aynı haklara sahip bir insandır. Hele hele kadına sırf cinsiyetinden dolayı eziyet etmenin, kötü davranmanın, haksızlığa maruz bırakmanın hiçbir izahı olamaz. Samsun’da olduğu gibi zaman zaman rastladığımız olumsuzluklar, sadece kadim değerlerimizden uzaklaştığımızı gösteriyor. Bu tehdide karşı mücadelemize kadını metalaştıran zihniyeti toplum bünyemizden söküp atarak başlamamız gerekiyor. Kişilik bozukluklarının ürünü olan saldırganlıkları ve hatta cinayetleri, töre ve benzeri bahanelerle inancımıza, kültürümüze yıkmaya çalışanlara da fırsat vermeyeceğiz.

ÖNCELİĞİMİZ AİLE: Anayasamızdan kanunlarımıza kurumsal kapasiteden uygulamaya kadar her alanda tarihi dönüşümler gerçekleştirdik. Akıl ve vicdan sahibi herkes ülkemizde kadınların her alandaki statülerinin geçmişte hiç olmadığı kadar iyi bir yerde olduğunu inkar edemez. Kadının temelini oluşturduğu aile kurumumuza da sıkı sıkıya sahip çıkıyoruz. Adına aile dediğimiz mukaddes ocak, nesli muhafaza eden, inancı yaşatan, kültürü aktaran vasıflarıyla ortak geleceğimizin teminatıdır. Ailenin çözüldüğü yerde, toplumu ayakta tutmak da mümkün olmaz. Toplum ayakta duramazsa geride ne devlet ne millet ne medeniyet kalır. Yeni dönemdeki önceliklerimizden biri de aile müessesesini güçlendirmek olacaktır.

‘Salgını en az hasarla atlatan ülkelerden biriyiz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası İşbirliği Platformunun (UİP) düzenlediği Boğaziçi Zirvesi kapsamında BM Kalkınma Programı Özel Sektör Merkezinin (UNDP IICPSD) hazırladığı Türkiye Yatırımcı Haritası’nın tanıtımının yapıldığı programa video mesaj gönderdi. Erdoğan, mesajında şunları kaydetti: “Geride bıraktığımız sene ekonomiler daralmış, yatırımlar düşmüş, işsizlik oranlarında çok ciddi artışlar yaşanmıştır. Türkiye, uyguladığı ekonomik ve sosyal politikalarla salgının ilk yılını en az hasarla atlatan nadir ülkelerden  biridir. Sağlık altyapımızın gücü sayesinde vatandaşlarımızın tamamına testten tedaviye her türlü sağlık hizmetini ücretsiz olarak sunduk. En sıkıntılı günlerinde 157 ülke ve 12 uluslararası kuruluşa tıbbi destek ve yardımda  bulunduk. Hayata geçirdiğimiz destekler ve teşvikler için 311 milyar lirayı bulan bir kaynak kullanarak, her bir vatandaşımızın yanında olmaya çalıştık.” -İSTANBUL AA

Boris Johnson’la telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile telefonda görüştü. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye-Birleşik Krallık ilişkilerini geliştirecek adımlar ve bölgesel konular ele alındı. Erdoğan ayrıca, salgın şartlarının da el vermesiyle Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu’na bu yılın ikinci yarısında ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını belirtti. 29 Aralık 2020’de Serbest Ticaret Anlaşması’nın imzalanmasının iki ülke ilişkilerinde yeni bir dönüm noktası teşkil etttiğini vurgulayan Erdoğan, bu kapsamda atılacak adımların 20 milyar dolar olarak belirlenen ikili ticaret hacmi hedefine ulaşmayı kolaylaştıracağına işaret etti. Kıbrıs meselesinde Birleşik Krallık’ın son dönemde gösterdiği çabaları memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Erdoğan, iki devletli çözümle yalnızca adadaki iki taraf için değil, yeni bölgesel iş birliği fırsatları bakımından herkes için kazan-kazan durumu meydana geleceğini kaydetti. Erdoğan, Türkiye’nin Kıbrıs’ta olduğu gibi Doğu Akdeniz ve Ege’de de yapıcı tutumuna devam ettiğinin altını çizerken, Yunanistan’ın kışkırtıcı eylem ve söylemlerine rağmen soğukkanlı tavrı ve istikşafi görüşmelere devam etme kararlılığını koruduklarını belirtti. -ANKARA Milliyet

Milliyet

En az 10 karakter gerekli