Priştine'de Bal Filmi Gösterilecek!

3 Mayıs 2024 - 10:15

Priştine’de Bal Filmi Gösterilecek!

Priştine’de Bal Filmi Gösterilecek!
Son Güncelleme :

10 Aralık 2015 - 4:41

229 okuma
(Last Updated On: 02/09/2020)

Yunus Emre Enstütüsü ve Gerçek derneğinin ortak organizasyonu ile ödüllü Türk filmi ” Bal” Priştine’de gösterilecek.

12 Aralık 2015 tarihinde “Bal” filmi ile Almanya’da Uluslararası Altın Ayı ödülünü alan Türkiyeli ünlü Yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun söyleşisi ve filmin gösterimi düzenlenecek.

Bal Filmi Hakkında Kısa Bilgi

Bal Film, 2010 yapımı bir Semih Kaplanoğlu filmidir. 60. Berlin Uluslararası Film Festivali’nde galası yapılmış film “Yusuf Üçlemesi”nin son filmidir. Bu film 60. Berlin Uluslararası Film Festivalinde Festivalın en prestijli ödülü olan Altın Ayı ödülünü kazanmıştır.”Yusuf Üçlemesi”nin ilk iki filmi Yumurta ve Süttür.

Bal filminde 7 yaşındaki Yusuf’un iç dünyası Karadeniz’in büyüsel ortamı içerisinde aktarılmıştır. Filmde Yusuf’un anne-babasıyla ve okulda öğretmeni ve arkadaşları ile olan ilişkileri aktarılmıştır. Yusuf’un babası arıcılık işi ile uğraşırken annesi çay tarlasında çalışan bir kadındır. Film Yakup’un kovandan bal almak için iple ağaca tırmanması ve ipin bağlı olduğu dalın kırılmaya başlaması ve Yakup’un kaygılı biçimde beklemesiyle başlamaktadır. Film Yusuf’un babasının ağaçtan düşüp ölmeden önce Yusuf’un yaşadıklarını anlatmaktadır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.