DOLAR 33,6517 0.12%
EURO 37,1734 0.39%
ALTIN 2.657,130,46
BITCOIN 1966863-3.71534%
İzmir
32°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Donald Trump’tan yeni siyasi parti girişimi
35 okunma

Donald Trump’tan yeni siyasi parti girişimi

ABONE OL
21/01/2021 17:00
Donald Trump’tan yeni siyasi parti girişimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Kongresi’nde 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan kanlı baskının ardından Demokratların yanı sıra kendi partisi olan Cumhuriyetçi Parti’nin önde gelen isimlerini karşısına alan Donald Trump, yeni bir siyasi parti kurmak için kolları sıvadı.

Eşi Melania Trump ile birlikte Beyaz Saray’dan ayrılırken gazetecilere açıklama yapan Trump, 4 yıllık görev süresi için, “Büyük bir onurdu. Harika bir dört yıl geçirdim.” dedi.

“BİR ŞEKİLDE GERİ DÖNECEĞİZ”

Yeniden geri döneceğinin sinyallerini veren Trump, “Sadece hoşçakalın demek istiyorum. Her zaman sizin için mücadele edeceğim, izliyor olacağım, dinleyeceğim. Bir şekilde geri döneceğiz.” diye konuştu.

“YAKIN ÇEVRESİYLE PARTİ KURMAYI GÖRÜŞTÜ”

Trump bu ifadeleri kullanırken, ABD basınında konuyla ilgili bir haber yer aldı. Wall Street Journal, ülkenin 45. başkanının, Beyaz Saray’dan ayrıldıktan sonra da nüfuzunu sürdürme çabasının bir parçası olarak parti kurmayı yakın çevresiyle görüştüğünü aktardı.

“ADI, VATANSEVER PARTİ OLSUN”

Konuyla ilgili kaynaklara dayandırılan haberde, Trump’ın “geçen hafta birkaç yardımcı ve ona yakın diğer insanlarla konuyu tartıştığı” belirtildi.

Donald Trump’ın, yeni partiye “Vatansever Parti” adını vermek istediği kaydedildi.

CUMHURİYETÇİ TABANDA GÜÇLÜ DESTEĞE SAHİP

Trump, geçtiğimiz günlerde Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell da dahil olmak üzere birçok Cumhuriyetçi önde gelen isimle Kongre’yi işgal girişimi nedeniyle karşı karşıya geldi.

Anketler, Donald Trump’ın Cumhuriyetçi seçmenler arasında güçlü bir desteğe sahip olduğunu gösteriyor.

Son Dakika haberlerimiz ensonhaber’den alınmaktadır.

En az 10 karakter gerekli