DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22618931.84707%
İzmir
33°

AÇIK

22:12

YATSIYA KALAN SÜRE

Rusya, AB’nin dondurduğu varlık gelirlerinin Ukrayna’ya aktarılmasına cevap verecek
94 okunma

Rusya, AB’nin dondurduğu varlık gelirlerinin Ukrayna’ya aktarılmasına cevap verecek

ABONE OL
27/07/2024 14:40
Rusya, AB’nin dondurduğu varlık gelirlerinin Ukrayna’ya aktarılmasına cevap verecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

MOSKOVA (AA) – Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Avrupa Birliği’nin (AB) dondurulan Rus varlıklarından elde edilen gelirin 1,5 milyar avrosunu Ukrayna’ya aktarmasına karşılık vereceklerini söyledi.

Peskov, AB’nin Rus varlıklarından elde edilen gelirin Ukrayna’ya gönderildiğine yönelik bugünkü açıklamasını Moskova’da gazetecilere kıymetlendirdi.

Söz konusu adıma çabukla karşılık vermeyeceklerini vurgulayan Peskov, “Bu adım, AB’nin uyguladığı yasa dışı karara, üzerine düşünülmüş bir karşılık verilmesi için ortaya çıkan bir fırsattır. Elbette AB’nin bu çeşit adımları yanıtsız kalmayacaktır.” dedi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, bugün yaptığı açıklamada, dondurulmuş Rus varlıklarından sağlanan 1,5 milyar avro gelirin Ukrayna için aktarıldığını söylemişti.

AB’de dondurulan Rus varlıkları

AB Kurulu’ndan 21 Mayıs’ta yapılan açıklamada, Rusya’nın dondurulan varlıklarından kaynaklanan fevkalâde gelirlerine yönelik hazırlanan planın üye ülkeler tarafından kabul edildiği bildirilmişti.

Plana nazaran, Rus varlıklarından sağlanan karlar, Ukrayna’nın savunmasını ve yine inşasını desteklemek için kullanılacak.

Bu kapsamda, karın yüzde 90’ı Avrupa Barış Fonu aracılığıyla Ukrayna’nın savunmasına ve askeri olarak desteklenmesine, yüzde 10’u ise ülkenin yine inşasına yönelik çeşitli programlara aktarılacak.

AB ülkeleri, savaş nedeniyle Rusya Merkez Bankası’nın yaklaşık 200 milyar avrosunu dondurmuştu.

Muhabir: Emre Gürkan Abay

En az 10 karakter gerekli