DOLAR 33,7060 0.15%
EURO 37,0459 0%
ALTIN 2.657,450,03
BITCOIN 1944052-1.95708%
İzmir
36°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Yaşanan Ekonomik durağanlıkta, Balkan ülkeleri Türk işadamları için çok iyi fırsatlar sunabilir
114 okunma

Yaşanan Ekonomik durağanlıkta, Balkan ülkeleri Türk işadamları için çok iyi fırsatlar sunabilir

ABONE OL
15/08/2024 22:09
Yaşanan Ekonomik durağanlıkta, Balkan ülkeleri Türk işadamları için çok iyi fırsatlar sunabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

24.Dönem İzmir Milletvekili ve Balkan Stratejik araştırmalar merkezi ( BASAM ) başkanı Rifat Sait
‘ Balkan Ülkelerinde Ülkemiz Yatırımcılarına Büyük Fırsatlar Var’

24. Dönem Ak Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait WorldTürk Tv’de yayınlanan Bilinçli Tüketici programında Alptekin Düven’in sorularını yanıtladı. Türkiye ekonomisinin Avrupa Birliği içinde Almanya’dan sonra ikinci büyük ekonomi olduğunu vurgulayan Rifat Sait şöyle konuştu:

‘Pandemi, deprem ve çevremizde yaşanan savaşlardan krizlerden etkilendik. Türkiye çok stratejik bir bölgede . Bunun önemli yönleri var. Olumsuz yönleride. Bu duruma yok diyemeyiz. Yüksek faiz yatırımları olumsuz etkiliyor. İş yapılmıyor. Para piyasada yok. Maalesef bunu gittiğimiz her yerde görüyorum. Enflasyon %60, işsizlik yüzde 19.2. Makro ekonomi yanında reelde neler yapmalıyız bunu konuşalım’.

‘Balkanlar Büyük Bir Pazar’

24.Dönem Ak Parti Milletvekili Rıfat Sait ‘Balkan ülkelerinde ülkemizin ticareti çok önemli. Bizim orada olmamız lazım. Çin köy oluşturmuş. Balkanlar dibimizdeki büyük potansiyel. 11 Balkan ülkesinden en çok ihracat yaptığımız Romanya. Kimyevi maddeler ve demir çelik gönderiyoruz. Arkasından Bulgaristan,Sirbistan, Yunanistan. Bu ülkelerin dibimizde olması avantaj. Havaalanlarını işletiyoruz. Elektrik tesislerimiz var. Balkanlara VIP geziler düzenliyoruz. İşadamlarımızla Balkan ülkelerindeki devlet yetkililerini tanıştırıyoruz. Ben Balkan ülkeleri ile işbirliği yapmak isteyen iş insanlarımızın yanındayım. Ticari istihbarat yapan arkadaşlarımız var. Devletimizin ana sektörlerde desteği var.Ekonomi Bakanlığı’mızın destekleri var.’
‘Sağlık Turizminin Kalitesi Hiçbir Ülkede Yok’
‘Sağlık Hizmetleri konusunda çok öndeyiz. Sağlık Sektörünü incelemeye gelen 3 Amerikalı Senatör ‘Amerika’da biz bunu yapamadık’ dedi.
‘Tarım Alanları Kullanıma Açılmalı’
‘Ülkemizde kullanılmayan önemli büyüklükte araziler var. Devlet bunların sahiplerini kullanıma açılması için zorlayacak.

‘Kosova 2030 Yılında Akdeniz Olimpiyatlarına Ev Sahipliği Yapacak’

‘ Türkiye ve İzmir olarak Akdeniz Olimpiyatlarında deneyimliyiz. Bu konuda yatırımcı ve girişimcilere he zaman yardıma hazırım’.
‘Hayvan Hakları Yasasını Mecliste Olsaydım Onaylamazdım’
‘Hayvan Hakları Yasas’nın gözden geçirilmesi gerekiyor. Hastalıklı diyerek bu canlıları öldüremeyiz. Bazıları yanlış anlıyor. Onların Allah’ın sessiz kulları. Birilerinin siyasi olarak bu işi kullanmasını kabul etmiyorum. Bu yasayı destkeleyen Ak Parti ve Muhalefet Milletvekilleri var. Milli Emlak’la görüşüp kullanılmayan bir kısım araziler barınak yapılabilir. İzmir Mendereste bir kooperatif kurduk. Devletimizin Hayvans severlerle işbirliği yapması gerekiyor’.

    En az 10 karakter gerekli