DOLAR 34,0819 0%
EURO 37,6700 -0.27%
ALTIN 2.741,97-0,71
BITCOIN 1974870-2.11935%
İzmir
32°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:49

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Kuzey Akım hücumları nedeniyle ABD’yi suçladı
247 okunma

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Kuzey Akım hücumları nedeniyle ABD’yi suçladı

ABONE OL
20/08/2024 07:40
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Kuzey Akım hücumları nedeniyle ABD’yi suçladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

MOSKOVA (AA) – Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Almanya’nın Kuzey Akım 1 ve 2 doğal gaz boru sınırlarına yönelik hücumlara ait elindeki kanıtları açıklaması gerektiğini belirterek, “Böyle bir terörist saldırıyı gerçekleştirmek için en doruktan bir buyruk verildiği açıktır. Batı için de en doruğu elbette Washington’dur.” dedi.

Lavrov, Rus İzvestiya gazetesine, 2022’de ataklar nedeniyle hasar görerek atıl duruma düşen Kuzey Akım 1 ve 2 boru sınırlarına ait açıklama yaptı.

Almanya’nın uzun vadeli güç güvenliği ve ekonomik yarardan yoksun bırakılmayı sessizce kabul ettiğini savunan Lavrov, “Bu utanç vericidir. Berlin, hiçbir yorum yapmadan her şeyi sessizce hazmetti.” sözünü kullandı.

Saldırılara ait Almanya’nın elindeki tüm kanıtları açıklaması gerektiğini lisana getiren Lavrov, şeffaf bir memleketler arası soruşturmanın yürütülmesinde ısrarcı olacaklarını bldirdi.

Lavrov, ataklara ait “bir küme sarhoş askerin” suçlanmaya çalışıldığını belirterek, “Bu önemli değil. Bu türlü bir terörist saldırıyı gerçekleştirmek için en doruktan buyruk verildiği açıktır. Batı için de en zirvesi elbette Washington’dur.” değerlendirmesinde bulundu.

Almanya’da Federal Başsavcılık, Kuzey Akım boru sınırlarına yönelik taarruzlarla ilgili bir Ukraynalı hakkında 14 Ağustos’ta tutuklama buyruğu çıkartmıştı.

Kuzey Akım boru sınırlarına Eylül 2022’de düzenlenen akınlar, Rusya ile Almanya’yı Baltık Denizi üzerinden birbirine bağlayan boru çizgilerinde büyük hasara yol açmıştı.

Muhabir: Emre Gürkan Abay

En az 10 karakter gerekli