DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
BITCOIN 20324030.02192%
İzmir
24°

PARÇALI AZ BULUTLU

20:42

YATSIYA KALAN SÜRE

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Şehit edilen her bir Filistinlinin kanı ne kadar kutsalsa Eygi’nin kanı o kadar kutsaldır
111 okunma

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Şehit edilen her bir Filistinlinin kanı ne kadar kutsalsa Eygi’nin kanı o kadar kutsaldır

ABONE OL
15/09/2024 14:20
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Şehit edilen her bir Filistinlinin kanı ne kadar kutsalsa Eygi’nin kanı o kadar kutsaldır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

AYDIN (AA) – Batı Şeria’da İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi’nin Altınkum Mahallesi’ndeki babaevini ziyaret eden Kurtulmuş, akrabaları ve yakınlarıyla görüştü.

Kurtulmuş, baba Mehmet Suat Eygi, eşi Hamid Mazhar Ali​​​​​​​ ve öteki aile üyelerine başsağlığı diledi. Ziyarete eşlik eden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da aileye taziyelerini iletti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Ayşenur Ezgi Eygi’nin verdiği büyük insanlık çabasını unutmayacaklarını, unutturmayacaklarını vurgulayan Kurtulmuş, “İnşallah Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak sonuna kadar bu işin takipçisi olacağız. Hesabını bütün memleketler arası mahkemelerde soracağız. Adalet Bakanlığımız, İsimli Tıp Kurumumuz bütün otopsileri memleketler arası standartlara uygun bir biçimde gerçekleştirmiştir. Direkt amaç alınarak ve direkt olarak sol kulağının gerisinden kurşunla şehit edilmiştir. Allah rahmet eylesin, yeri cennet olsun.” diye konuştu.

Her gün onlarca, yüzlerce Filistinlinin katledildiğine işaret eden Kurtulmuş, Gazze’deki bu büyük insanlık ayıbına, insanlığın büyük bir kısmı ile vicdan ve insaf sahibi olanların karşı çıktığını vurguladı.

Kurtulmuş, “Siyonist İsrail ve işbirlikçisi Amerika ve gerisindeki birtakım güçler maalesef bu katliamı, bu soykırımı destekliyorlar, teşvik ediyorlar ve bunun ardında duruyorlar.” dedi.

“Ayşenur kızımızın Amerikan vatandaşı olmasına karşın çok güçlü bir halde Amerikan makamları tarafından bile hesabının sorulmamış olması dikkate şayandır” diyen Kurtulmuş, yaşanan olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirtti.

Yaşananların bir insanlık davası olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“Bütün dünyanın gözü Gazze’deyken Ayşenur kızımızın da şehit olduğu yer bildiğiniz üzere Batı Şeria topraklarıdır. İsrail’in işgalci güçleri adım adım her an, her saniye durmadan topraklarını genişletiyor ve Batı Şeria’daki Filistinli kardeşlerimizi yerlerinden ediyor. Dünya da buna seyirci kalıyor. Artık şu açıkça bilinmelidir ki Netanyahu ve çetesi, bardak dolmuş ve taşmıştır. Bunun hesabını bütün milletlerarası mahkemelerde vereceklerdir. Şehit edilen her bir Filistinlinin kanı ne kadar kutsalsa Ayşenur Eygi’nin kanı o kadar kutsaldır, sonuna kadar takipçisi olacağız. Türk milleti olarak sonuna kadar bu işin takipçisiyiz. Devlet olarak sonuna kadar takipçisiyiz. Allah rahmet eylesin. Ayşenur Ezgi bizim için öbür bütün şehitler üzere ölümsüzdür.”

İsrail buldozeri tarafından ezilerek öldürülen ABD vatandaşı Rachel Corrie ile ilgili de konuşan Kurtulmuş, “Rachel Corrie de benzeri bir formda Filistinlilerin haklarını korurken İsrail’in buldozerlerinin altında çiğnenerek katledilmiştir. Rachel Corrie’yi bu vesileyle rahmetle, minnetle, şükranla yad ediyoruz. Filistin davasına sahip çıkan bütün insanlık cephesinin onurlu fertlerine hürmetlerimizi sunuyoruz. Daima birlikte bu çabayı vereceğiz. Ayşenur kızımızın, evladımızın kanının hesabını sonuna kadar soracağız ve bunlar yaptıklarının hesabını milletlerarası mahkemelerde fitil fitil burunlarından getireceğiz.” tabirlerini kullandı.

Muhabir: Metin Aydemir,Ferdi Uzun

En az 10 karakter gerekli