DOLAR 34,2034 -0.07%
EURO 37,9509 0.33%
ALTIN 2.917,96-0,38
BITCOIN 2110030-3.15273%
İzmir
20°

AÇIK

12:58

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Lübnan Başbakanı Mikati’den yerinden edilen siviller için memleketler arası yardım daveti
117 okunma

Lübnan Başbakanı Mikati’den yerinden edilen siviller için memleketler arası yardım daveti

ABONE OL
02/10/2024 03:00
Lübnan Başbakanı Mikati’den yerinden edilen siviller için memleketler arası yardım daveti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

İSTANBUL (AA) – Lübnan resmi ajansı NNA’nın haberine nazaran Mikati, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırısı sonucu ortaya çıkan yerinden edilme krizine ait Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşları ve yardımda bulunan ülkelerin büyükelçileriyle bir toplantı yaptı.

Toplantıya BM Lübnan’daki İnsani Yardım Koordinatörü İmran İstek, BM İnsani İşler Uyum Ofisi temsilcileri ve birtakım ülkelerin büyükelçileri katıldı.

Lübnan Başbakanı Mikati, Lübnan’ın tarihin en kritik dönemeçlerinden birinde olduğu belirterek “İsrail’in yürüttüğü yıkıcı savaş nedeniyle yaklaşık bir milyon insanın yerinden edildiği bir devirde bir ortaya geliyoruz.” dedi.

Lübnan hükümetinin evvelki krizlerde olduğu üzere BM kurumlarıyla işbirliği yapma konusunda kararlı olduğunu aktaran Mikati, yerinden edilmiş sivillere temel muhtaçlık gereci sağlama gayretlerinin arttırılması davetinde bulundu.

Lübnan Başbakanı Mikati, BM ve Arap ülkelerinin devam eden dayanağı için teşekkür etti.

İsrail’in Lübnan’a şiddetlenen akınlarında 1273 kişi öldü

Hizbullah’la 8 Ekim 2023’ten beri denetimli çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan’ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan makamlarına nazaran, Hizbullah’ın kullandığı irtibat aygıtlarının patlatıldığı 17 Eylül’den beri 104’ü çocuk ve 194’ü bayan olmak üzere toplam 1273 kişi öldü.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül’de Beyrut’a düzenlediği hava akınlarında öldürüldü.

Hizbullah ise İsrail’e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini maksat alan bu taarruzlarda büyük bir hasar bildirilmedi.

İsrail bombardımanı nedeniyle ülke içerisinde yüz binlerce kişi yerinden oldu.

Ülkenin güney kesitlerinden başşehir Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Suriye’ye 10 binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.

Muhabir: Faruk Hanedar

En az 10 karakter gerekli