DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 2124023-0.24576%
İzmir
29°

PARÇALI BULUTLU

18:45

AKŞAMA KALAN SÜRE

225 okunma

Latife Hanım Köşkü Marsilya’da…

ABONE OL
03/09/2020 00:46
0

BEĞENDİM

ABONE OL

latife-hanimKarşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak Marsilya Baş Konsolosu Özer  Aydan’a Latife Hanım Köşkü’nün maketini hediye etti…

 

 

 

 

 

Fransa’daki “Türk Mevsimi” etkinliklerine katılan Başkan Durak Marsilya Belediyesi Başkan Yardımcısı Daniel Hermann’a hediye ettiği “Karşıyaka Kayığı”nın ardından bölgedeki Türk temsilciğine de özel bir hediye verdi.
Marsilya Baş Konsolosu Özer Aydan’ı makamında ziyaret eden Cevat Durak “Türk Mevsimi” etkinliklerine çok özel bir armağanla katıldıklarını belirterek; “Karşıyaka’mızdan getirdiğimiz ‘Karşıyaka Kayığı’ etkinliklere çok farklı bir anlam ve renk kattı. Fransız amirali Francois Edmond Paris’in planlarını çizdiği 1800’lü yılların ‘İzmir Kayıkları’nın bir örneğini etkinliklere getirdik ve Marsilya’ya hediye ettik. Bu katılımdan büyük bir mutluluk ve onur duyduk” dedi.
Marsilya Baş Konsolosu Özer Aydan ise Latife Hanım Köşkü maketi, katılım ve ziyaretle ilgili olarak şunları ifade etti: “Güzel ve anlamlı bir armağan bu maket. Sayın Durak’a Türk mevsimi etkinliğine verdiği destek ve katılımdan ötürü çok  teşekkür ediyorum. Karşıyaka Belediyesi’nin bu katılımıyla iki ülke arasındaki iyi ilişkiler daha da ileri gidecek ve geleceğe yönelik daha büyük ortak adımlar atılacaktır.”
Maket tesliminden sonra Baş Konsolos Özer Aydan; Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve Karşıyaka heyetine bir öğle yemeği verdi. Bu yemeğe Türk Mevsimi – Fransız tarafı komiseri Stanislas Pierret de katıldı. (Stanislas Pierret bir dönem Türkiyedeki Fransız Elçiliği’nde kültür müsteşarı olarak görev yaptı.)

 

 

 

 

 

 

 

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP