DOLAR 33,0979 0.21%
EURO 36,1107 0.15%
ALTIN 2.624,790,13
BITCOIN 21704713.64809%
İzmir
35°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

120 okunma

10 bin iş adamı İzmir’de buluşuyor

ABONE OL
03/09/2020 00:46
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ESDEFKısa adı ESİDEF olan, Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu, Yönetim Kurulu üyeleri, yapılacak platformla ilgili basın toplantısı düzenledi.

 

 

 

Toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Davulcuoğlu platformla ilgili şunları söyledi. “ESİDEF il ve büyük ilçelerde bulunan 23 iş dünyası derneğine çatı oluşturan bölgesel bir federasyondur. Bu derneklere üye 2200 üye işadamı ve sanayici ile bu bölgeye hizmet etmek ESİDEF için çok önemlidir. Bu anlamda ilkini 2007 de yaptığımız platformun bu yıl üçüncüsünü yapacağız.”dedi. Platformun içeriğinden bahseden Davulcuoğlu “Geçen yıl yaptığımız Platform, krizin en yoğun olduğu zamandaydı ve platformu ziyaret eden bakanımız Zafer Çağlayan gelirken moralinin çok bozuk olduğunu ancak platformu gördüğünde moralinin çok düzeldiğini ifade etmişti, bu anlamda bile platform büyük önem taşımaktadır.”dedi. “Her geçen yıl büyüyerek gerçekleşen platform ilk yapıldığında 100 ün üzerinde stant vardı şimdi 350 stant oldu. Ve rakamlar hep arttı. Bu yıl gelmesi planlanan 10.000 nin üzerinde ziyaretçinin toplamda 30.000 iş görüşmesi yapması bekleniyor.”diyerek sözlerine devam eden Davulcuoğlu “Platforma katılanlara uyguladığımız anketler neticesinde ilk defa böyle bir organizasyona katılanların oranı %70 oranında. Bu insanların bazıları ilçelerden gelmekte ve mallarını ilk defa böyle bir ortamda görücüye çıkarmaktadırlar. Bu anlamda da platform ayrı bir anlam taşımaktadır.”dedi.

“Türk İşadamları Demokratik Kongonun ileri gelen sanayici ve işadamlarıyla buluşuyor.”

Başkanın arkasından konuşmaya devam eden İzmir Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı- ESİDEF Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Timuroğlu geçen yıl platformu ziyaret eden Etiyopya’nın en büyük eyaletinin cumhurbaşkanın gelmiş olduğu platforma bu yıl Demokratik Kongo’dan Başbakan Yardımcısı, Tarım Bakanı, Maden Bakanı ve Kobilerden sorumlu bakanın geleceğini ve brokratlarla beraber çok sayıda Demokratik Kongonun ileri gelen İşadamları ve Sanayicilerinin de platforma geleceklerini ifade etti.

“Gol atarken gol yememeli”

Manisa Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı- ESİDEF Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Yerkazanoğlu da ülke ticaretini futbol maçına benzeterek şunları söyledi “ Bu güne kadar Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu TUSKON’un la beraber dış ticareti geliştirmeye yönelik birçok program yaptık. Somut olarak Afrikaya yapılan ihracatın 2.5 milyar dolardan 10 milyar dolara çıktığını gördük. Ülkenin ihracattaki bu artışında TUSKON’un ve altındaki üye derneklerin büyük rolü vardır. Ancak ihracatı artırmanın önemli olduğu kadar ithalatı düşermekte önemlidir. Futbol maçına benzetirsek ihracat gol atmaksa ithalat defansı güçlendirerek gol yememektir. İşte defansı güçlendirme de Platformların büyük önemi vardır” dedi.

“Platform Tahminlerimizin hep üzerinde oldu”

ESİDEF Platformlarında çözüm ortağı olan ve ilkinden itibaren organizasyonda rol alan Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigeli de “28 yıldır fuar yapıyorum, ancak Platform açılışındaki kalabalığı ve coşkuyu hiçbir fuarda yakalayamadım. Bu işe ilk başlarken tecrübelerimizden dolayı tahminlerimiz vardı, platform hep tahminlerimizin üzerinde performanslar sergiledi” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    En az 10 karakter gerekli