DOLAR 33,0922 0.07%
EURO 36,3419 0.32%
ALTIN 2.618,450,17
BITCOIN 2127256-0.8874%
İzmir
39°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

175 okunma

Balkan Kadınları panelde buluştu

ABONE OL
03/09/2020 00:46
0

BEĞENDİM

ABONE OL

balkan-kadnİzmir Balkan Kadınları Derneği tarafından düzenlenen ”Balkan Göçleri ve Sonrasında Türk Kadını ” adlı panel Balkan kadınlarını aynı çatı altında buluşturdu

 

 

 

 

Henüz 10 ay önce İzmir’de kurulan ve başkanlığı Aynur Açıkgöz tarafından yürütülen BAL-KAD ( Balkan Kadınları Derneği ) İzmir Sanat Merkezi’nde “Balkan Göçleri ve Sonrasında Türk Kadını” adlı paneli gerçekleştirdiler. Prof. Dr. Adnan Akyarlı’nın yönettiği  “Balkan Göçleri ve Sonrasında Türk Kadını” adlı panelde; Av. Özcan Pehlivanoğlu  “Balkan Göçlerinin Sosyal Yönü ve Etkileri “, Öğr. Gör. Hasine Şen  “1989 Bulgaristan Zorunlu Göçü ve Kadın” ,  Yrd. Doç. Dr. Turgay Cin “Batı Trakya Türklerinin Tarihçi Süreç İçerisinde Kadın” ,  Osman Baymak “Eski Yugoslavya’dan Günümüze Göçler ve Kadın”,  Prof. Dr. Hayriye Süleymanoğlu “Balkan Kadının Kimliği “,  Aynur Açıkgöz “1989 Bulgaristan Zorunlu Göçü ve Sonrasında Kadın” konularında sunum yaptılar.  Panelin sonunda Balkan Kadın Derneği’nin her sene geleneksel olarak takdim edeceği onur ödülünün ilki; başta Balkanlar’da yaşayan kadınlar olmak üzere Türk Dünyası kadınlarına vermiş olduğu hizmetlerden dolayı şükran duygularının bir ifadesi olarak Prof Dr. Hayriye Süleymanoğlu’na takdim edildi.

Etkinlikler devam edecek

Panelle ilgili bir değerlendirmede bulunan Balkan Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aynur Açıkgöz, “Her türlü zulüm, baskı ve asimilasyona göğüs gererek varlıklarını ve kimliklerini koruyarak tarihi mirasa sahip çıkan kadınımızın  ‘Anavatana’ olan sevgisi ve bağlılığı takdire değerdir. Türkiye’ye olan hasret, Türklük ve Milliyetçilik ruhunu barındırarak sırtındaki tek gömleği ile hiçbir karşılık beklemeksizin göç yollarına düşerek Anavatan’da sıkı sıkı yaşama tutunmuşlardır. Eğitim seviyelerinin de yüksek olması sebebiyle bugün Türkiye ekonomisine en çok katkı sağlayan kadınlar arasında Balkan kadınları da bulunmaktadır. Kadınlarımızın büyük bir potansiyel güç olduklarına inanmaktayız. Bu gücü doğru yönlendirip toplum yararına olmasını sağlamak görevimizdir. Bu bağlamda Balkan Kadınları Derneği olarak İzmir’de farklı organizasyonlar geliştirerek her yıl farklı konular işleyeceğiz. Yine çok önemli başlıklar ve daha fazla katılımlarla gerçekleşeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    En az 10 karakter gerekli