DOLAR 33,6784 0.12%
EURO 37,0239 -0.07%
ALTIN 2.656,980,06
BITCOIN 1935568-1.81019%
İzmir
36°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

146 okunma

Balkanlardan Kısa Kısa…

ABONE OL
02/09/2020 13:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hırvatistan – Mısır ilişkileri güçlendirilecek

Hırvatistan Başbakanı Jadranka Kosor ve Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek yaptıkları görüşmede ülkeleri arasında turizm ve enerji alanlarındaki ekonomik işbirliğini ilerletmeye karar verdiler. Kosor Mısır’ı gemi inşası ve gıda sanayileri gibi başka işbirliği alanlarını da düşünmeye davet etti. İki günlük bir ziyaret için Hırvatistan’a giden Mübarek Kosor’u Mısır’a davet etti.

Savaş suçluları mahkemede

1999 yılında Kosova’da sivillere yönelik cinayet, tecavüz ve işkence suçlarından yargılanan 17 Kosovalı Arnavut’un duruşması Savaş Suçları Mahkemesi’nde başladı. İddianameye göre, eski Kosova Kurtuluş Ordusu üyeleri olan sanıklar Haziran ve Aralık 1999 arası dönemde en az 80 sivili -Sırp, Roman ve Arnavut- öldürdüler ve diğer bir 153 kişinin de onlar tarafından Kosova’nın doğusundaki Gnjilane kasabasında işkence görüp sakat bıraktılar. Sanıkların dokuzu mahkemeye çıkarken, geri kalan sekizi ise halen kaçak durumunda ve gıyaben yargılanıyor.

Seçimlerde Kosova’ya ücretsiz ulaşım

Kosova Prizrenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği, 15 Kasım Kosova Yerel Seçimlerinde oy kullanmak isteyen, Türkiye’de ikamet eden Kosova Cumhuriyeti vatandaşlarının Kosova’ya ulaşımları konusunda çeşitli çalışmalar yapıldığını açıkladı. Yürütülen çalışmalar doğrultusunda gerek havayolu ile gerekse kara yolu ile Kosova’ya ücretsiz ulaşımın sağlanması amaçlanıyor. Dernek yönetim kurulundan yapılan açıklamada; programa katılmak için http://www.prizrenliler.org web sayfasındaki formun doldurarak ön kayıt yapılması da ifade edildi.

Stanişev yeniden Başkan

Eski Başbakan Sergey Stanişev Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) kongresinde delegelerin yaklaşık yüzde 60’ının oylarını kazanarak parti genel başkanlığına tekrar seçildi. Görev için üç aday daha vardı. Oylama, BSP’nin Temmuz ayındaki genel seçimlerde sergilediği kötü performans sonrasında yapıldı. Stanişev 2001 yılında parti lideri olmuştu.

 

 

 

 

 

 

 

    En az 10 karakter gerekli