İzmir Kalkınma Ajansı 30 Aralık 2009 tarihi itibariyle Tarım ve Kırsal Kalkınma ile Turizm ve Çevre alanlarında iki ayrı mali destek programını başlattı. Bu programlar kapsamında 31.610.489 TL’lik bir kaynağın uygun başvuru sahiplerine kullandırılması planlanıyor. Bu tutarın 18.966.293 TL’si Tarım ve Kırsal Kalkınma, 12.644.196 TL’si ise Turizm ve Çevre Mali Destek Programı için ayrıldı.
Turizm ve Çevre Mali Destek Programı ile İzmir (TR31) bölgesinde turizmin çeşitlendirilmesiyle bölgenin turizmde rekabet edebilirliğinin artırılmasına ve çevresel kalitenin iyileştirilmesine katkıda bulunacak projelere destek verilecek. Kamu kurumları, yerel yönetimler, dernekler, vakıflar ve odalar başvuruda bulunabilecekler. Bu program kapsamında uygun başvuru sahiplerine yol göstermek amacıyla biri kamu kurumlarına ve yerel yönetimlere diğeri ise derneklere, vakıflara ve odalara yönelik olmak üzere iki ayrı rehber hazırlandı. İlgili kurumların kendileri için hazırlanan rehberleri incelemeleri gerekiyor.
Bu program çerçevesinde verilecek asgari ve azami tutarlar şu şekildedir:
İzmir Kalkınma Ajansı tarafından sağlanacak destek, projenin toplam uygun maliyetinin % 10’undan az ve % 75’inden fazla olamaz. Bütçenin kalan tutarı, eş-finansman olarak Başvuru Sahibi veya ortakları tarafından karşılanmalıdır.
Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı ile İzmir (TR31) bölgesinde tarımsal üretimden elde edilen katma değerin artırılmasına ve bölgede tarım ve tarıma dayalı sanayinin rekabet gücünü yükseltmeye yönelik faaliyetleri destekleyerek kırsal kalkınmaya katkıda bulunacak projelere destek verilecek.
Bu program kapsamında İzmir ili sınırları içerisindeki Kaymakamlıklar, Bakanlık İl ve İlçe Müdürlükleri, Bakanlıklara Bağlı Kurum, Kuruluş ve Enstitüler; İl Özel İdaresi, Belediyeler ve Köy Muhtarlıkları;5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu çerçevesinde kurulmuş birlikler; üniversite rektörlükleri, rektörlüğe bağlı araştırma merkezleri, enstitüler, fakülteler, meslek yüksek okulları ve meslek liseleri; sivil toplum kuruluşları (odalar, birlikler, dernekler, vakıflar vb.);1163 sayılı Kooperatifler Kanuna göre kurulmuş tarımsal amaçlı kooperatifler, 5200 sayılı Üretici Birlikleri Kanuna göre kurulmuş üretici birlikleri, 4631 sayılı Hayvan Islah Kanuna göre kurulmuş birlikler ve Küçük ve Orta Büyüklükteki (KOBİ) gıda ve içerecek işletmeleri başvuruda bulunabilecekler.
Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında uygun başvuru sahiplerine yol göstermek amacıyla biri kar amacı gütmeyen kurum/kuruluşlara, diğeri ise kar amacı güden kuruluşlara (KOBİ) yönelik olmak üzere iki ayrı rehber hazırlandı. Bu doğrultuda başvuru sahiplerinin kendileri için hazırlanmış rehberleri incelemeleri gerekiyor.
Bu program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 18.966.293 TL’dir. Bu program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarının 11.966.293 TL’si kar amacı güden kuruluşların, 7.000.000 TL’si kar amacı gütmeyen kurum/kuruluşların kullanımına ayrılmış olup, değerlendirme süreci sonunda gerekli görülen durumlarda kaynak aktarımı yapılabilecek.
Bu program çerçevesinde verilecek asgari ve azami tutarlar şu şekildedir.
Hiçbir destek, kar amacı güden kurumlar için, projenin toplam uygun maliyetinin % 10’undan az ve % 50 ’sinden fazla; kar amacı gütmeyen kurumlar için ise projenin toplam uygun maliyetinin % 10’undan az ve % 75 ’inden fazla olamaz. Bütçenin kalan tutarı, eş-finansman olarak Başvuru Sahibi veya ortakları tarafından karşılanmalıdır.
Başvurular ile ilgili detaylı bilgileri içeren başvuru rehberleri İzmir Kalkınma Ajansı hizmet binasından veya internet sayfasından (www.izka.org.tr) temin edilebilir. Başvuru sahipleri 26 Mart 2010 saat 17:00’ye başvuruda bulunabilirler.
Son Başvuru Tarihi ve Saati
Başvuruların alınması için son tarih 26.03.2010 saat 17 :00’dır.
ARAŞTIRMA-İNCELEME
1 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
3 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
3 gün önceHABERLER
6 gün önceHABERLER
10 gün önce