DOLAR 33,6028 -0.02%
EURO 36,9408 -0.25%
ALTIN 2.646,420,06
BITCOIN 1970293-3.74669%
İzmir
37°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

142 okunma

Tuzçullu Aliye Teyzeye ilk gezinti

ABONE OL
03/09/2020 00:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL

tuzcullu-ayseMenemen Belediyesi Sosyal Yardım projeleri kapsamında; Tuzçullu köyünde yaşayan Kore Gazisi Ahmet Kara’nın rahatsızlıkları nedeniyle uzun zamandır yürüyemeyen eşi Aliye Kara için talep ettiği tekerlekli sandalye Belediye Başkanı Tahir ŞAHİN tarafından teslim edildi. İki yıldır sokağa çıkamayan Aliye teyzeye ilk gezintiyi Başkan ŞAHİN yaptırdı.

 

 

 

 

 

Menemen’in Seyrek’e bağlı Tuzçullu mahallesinde yaşayan 82 yaşındaki Aliye Kara evinin önünde bindiği tekerlekli sandalyesinde Belediye Başkanı ŞAHİN’le birlikte uzun zamandır yürüyemediği Tuzçullu sokaklarında dolaştı.  
Rahatsızlıkları nedeniyle uzun zamandır iki sokak ötedeki kızına dahi gidemediğini dile getiren Aliye Kara, “Belediye Başkanı Tahir ŞAHİN’e kendisine sunulan bu imkandan dolayı teşekkür etti. Artık kimseye yük olmadan istediğim yere gidebileceğim” dedi.
Belediyenin Sosyal Yardım projeleri kapsamında vatandaşın talebi doğrultusunda Aliye Kara’ya bu sandalyeyi vererek, onun sosyal yaşama dahil olmasından; bu mutluluğa ortak olup, katkı koymanın kendilerini de mutlu ettiğini dile getiren Belediye Başkanı Tahir ŞAHİN, “gerek kendilerine gelen talepler doğrultusunda, gerek yaptıkları incelemeler, araştırmalar sonucu bugüne kadar 77 hemşehriye tekerlekli sandalye verdiklerini söyledi.  Aliye teyzem bundan böyle kimseye yük olmadan kızına, komşusuna gidebilecek, ziyaretler yapabilecek” dedi.
Aliye  Kara’nın eşi Kore Gazisi Ahmet Kara’dan eşini Tuzçullu sokaklarında hergün iki saat gezdirme sözü alan Başkan Tahir ŞAHİN, göz gördüğü, yürek istediği sürece insan ister. Bu insana yaşama gücü, yaşama sevinci verir, sosyal yaşama dahil edip, kendini iyi hissetmesini sağlar. Amacımız onların yaşamlarına mutluluk katmak ve insan olmanın onuru gereği yaşam standartlarını bir nebze de olsa iyileştirmek, yaşam kalitesini arttırmak. Bu doğrultuda bilinçli, sorumlu sosyal belediyecilik anlayışımızdan hareketle bu yardımlarımız sürecek” dedi.
Eşinin rahatsızlığı nedeniyle uzun zamandır evden dışarı adım atamadığını söyleyen Kore gazisi Ahmet Kara Menemen Belediye Başkanlığına eşi için yaptığı tekerlekli sandalye talebinin olumlu karşılanıp, eşinin tekerlekli sandalyesine kavuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Menemen Belediyesine kısa süre önce verdiğim dilekçenin cevabını bu sandalyenin gelmesiyle birlikte aldık. Başkan Şahin’e ve Belediye yönetimine duyarlılıklarından ötürü teşekkür ederim” dedi.

 

    En az 10 karakter gerekli