DOLAR 33,1015 0.1%
EURO 36,2993 0.23%
ALTIN 2.632,600,71
BITCOIN 2147289-0.96007%
İzmir
36°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

189 okunma

Miniklerden müzeye anlamlı bağış.

ABONE OL
03/09/2020 00:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ege-Zeybek1985 yılında İzmir’de kurulan, ardından Aydın, Nazilli ve Karacasu’da şubeler açan kısa adı EGEZEYDER olan Ege Zeybeklerini Anma ve Yaşatma Derneği’in minik üyeleri Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan’a sürpriz bir ziyaret yaparak  Mask ve Kostüm Müzesi’ne yöresel Ege zeybeği kostümü bağışladılar. EGEZEYDER’in minik oyuncuları Asya Fidan ile Batuhan Kalkancı, yöresel Ege zeybeği kostümü ile derneğin flamasını Başkan Tartan’a teslim ettiler.

 

 

 

 

 

 

Başkan Tartan da müzede sergilenecek eserler arasında, yenilerinin de, önemli koleksiyonlardan seçkilerin de, bağış ve kampanyalar yoluyla toplanan yeni parçaların da kendileri için çok değerli olduğunu söyledi. “butik müzeler” projesi kapsamında, Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi’nin açılışı yapıldıktan sonra çok yoğun ilgiyle karşılaştıklarını hatırlatan Başkan Tartan,” Önemli bir sorun yaşanmaz ise Mayıs ayında ikinci müzemiz olan Mask ve Kostüm Müzesi’ni kentimize kazandıracağız. Uluslararası öneme sahip müzeler projemiz,  amaçlarına uygun bina ve yerleşkelerin tamamlanmasıyla, herkesin ilgisine açılacaktır” dedi.
Alınan katkı ve destekler ile çalışmaların yürütüldüğünü,İzmir’i, Avrupa’nın ve Akdeniz’in en önemli kültür – sanat kentlerinden birisi yapmaya kararlı olduklarını dile getiren Başkan Tartan şöyle konuştu:
“ Kentler ancak, tarihsel ve kültürel bellekleriyle, gelecek kuşakların hafızalarında değerli bir kavrayış bilinci oluşturabilirler. Ulusal ve uluslararası alanlarda, paylaşılabilmek ve tanınabilmek olanakları yaratabilirler. Müzeler projemiz, bu anlamda da önemlidir ve yaşamsal alanlarımızı; kuşakların, farklılıkların, dönemlerin buluştuğu kültür bahçeleri olarak yaşatacaklardır. Tarihimizi, bazen gülümseyerek bazen de içimizi acıtarak yarına taşıyacaklardır.
Bu anlamlı çalışmalarımızda emeği geçen herkesi; sandıklarını, yüreğini, duyarlılıklarını ve sakladıklarını paylaşan gülümseyen kardeşlerimi, büyüklerimi, sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. İyi ki birlikteyiz ve bunu gerçekleştirdik! İyi ki bundan sonraki “Butik Müzeler” projelerimizi birlikte gerçekleştireceğiz! Her şey, sevgili İzmir ve İzmirliler içindir!”

 

 

 

 

 

    En az 10 karakter gerekli