DOLAR 33,1068 0.21%
EURO 36,2477 0.51%
ALTIN 2.608,22-0,50
BITCOIN 2134409-0.36615%
İzmir
37°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

140 okunma

Kosova’nın Türk soylu bakanı Yağcılar’dan Türkiye’ye övgü

ABONE OL
02/09/2020 13:46
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kosovan1Kosova Çevre Bakanı Mahir Yağcılar, Türkiye ile ilişkileri en üst seviyede tutacaklarını söyledi. Yağcılar, Kosova Tarım Bakan Yardımcısı Fikrin Damka, Parlemonto Üyesi Müfera Şinik, Prizren Esnaf Derneği Başkanı Şarık Cibo ve Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu ile birlikte Mersin Valisi Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ulu Önder Atatürk’ün Samsun’a çıktığı, Türk dünyasında, ayrı bir önemi olan 19 Mayıs’ta Mersin’de olmanın ayrı bir şeref olduğunu belirten Yağcılar, ”Türkiye’deki 19 Mayıs etkinliklerine çok fazla katılma imkânım olmasa da bu etkinlikleri Kosova‘da da coşkuyla gerçekleştiriyoruz” dedi. Üst seviyede olan Türkiye ve Kosova arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesine yönelik çabaların sürdüğünü ifade eden Yağcılar, ”Bu da ancak bu sıcak buluşmalarla olacaktır. Bu görüşmeler özellikle iş adamları ile yapıldığında ilişkiler güçlenecek ve bu güç hepimizin geleceğe daha umutlu bakmasını sağlayacak” dedi. Yağcılar, Türk toplumunun temsilcileri olarak amaçlarının Kosova‘yı kalkındırmak, geliştirmek olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti’nin de buna katkıda bulunacağını vurguladı.

Yağcılar, şunları kaydetti: ” Siyasi ilişkilerin arkasından ekonomi alanında da benzer birlikteliğin sağlanması ve iş adamlarının alışverişte bulunması bizim için ayrıca önem taşımaktadır. Bunun yanı sıra bizler, toplumumuz açısından önemli olan eğitim ve kültür alanındaki işbirliklerinin de daha da yoğunlaşmasını arzu etmekteyiz. Nitekim bugüne kadar bu ilişkiler en üst düzeyde gerçekleştirilmiştir. Türkiye ile ilişkileri en üst seviyede tutacağız.”

    En az 10 karakter gerekli