DOLAR 33,1008 0.1%
EURO 36,2798 0.21%
ALTIN 2.625,200,44
BITCOIN 2147563-0.48107%
İzmir
36°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

137 okunma

Batı Trakya’da bağımsız liste tartışmaları

ABONE OL
02/09/2020 12:53
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bat-Trakya-1Gümülcine Belediye Başkanı Dimitris Koçakis ile PASOK Gümülcine Belediye Başkan adayı Yorgos Petridis, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın İskeçe ve Gümülcine’de bağımsız listeler ile seçime gitmesini değerlendirdiler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eski Rodop Vali Yardımcısı Sibel Mustafaoğlu’nun Gümülcine’de “Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı olması ile ilgili bir soruya Koçakis, 21. yüzyılda bir kimsenin diğerine neden böyle bir şey yaptın diyerek karışma hakkının olmadığını söyledi. Koçakis, “Hemşerilerinin güvenini kazanma çabasını kimin nasıl, ne şekilde, ne zaman ve ne için yapacağını kimin karışma hakkı olabilir?” diyerek seçimle işbaşına gelmiş kişilerin ilgilenmesi gereken ilk sorunun belediye ve bölge genel sekreterlikleri için katışıksız listelerin ortaya çıkmasındaki sebepler olması gerektiğini söyledi. Koçakis, kaç kişinin kimlerle gittiğine değil katışıksız bir belediye listesi kurulursa burada söz konusu grubun çözümlenmemiş sorunları olup olmadığına bakmaları gerektiğini ifade etti.

PASOK’un desteğini kazanan “Vatandaşların Toplumu” Listesi Başkanı Petridis ise Gümülcine’de “Eşitliğe İlk Adım” listesi kurulmasını PASOK’un yürüttüğü siyasetin bir sonucu olarak ortaya çıktığını söyleyen Evripidis Stilyanidis’in açıklaması ile ilgili soruya bahse konu listenin, azınlığın bu bağımsız oluşumunun, ne PASOK ne de ND özelliklerini taşıdığını belirtti. Bağımsız listenin Gümülcine Belediyesi siyasetinde önemli bir gelişme olduğunu ifade eden Petridis, bu meselenin parti çıkarlarına alet edilmesinin kabul edilir bir şey olmadığını söyledi. Petridis, bu bağımsız oluşum tercihinin kimler tarafından yapılmış olursa olsun ne kadar doğru olup olmadığını seçimlerde hep birlikte göreceklerini ifade etti.

 

 

    En az 10 karakter gerekli