DOLAR 34,5467 0.18%
EURO 36,0147 -0.62%
ALTIN 3.005,411,48
BITCOIN 34160010.07207%
İzmir
20°

HAFİF YAĞMUR

12:55

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

141 okunma

Dış Kapının mandalı mı ?

ABONE OL
13/07/2011 22:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçen haftalarda arkadaşım Samet Beyaz ile telefon görüşmesi yaptık. Yaşam Boyu Öğrenim platformumuz için güzel bir proje üzerinde konuştuk. Samet, telefon ile görüştüğü bir üniversite yetkilisinden portalımız ile işbirliği konusunda olumlu mesaj almış. Bunun üzerine bir umutla, AÖF öğrencilerinin yararlanabilmesi için, üniversitenin e-kütüphanesine erişim hakkı verebileceklerini düşündü. Tabi bunun olabilirliği üzerinde tartıştık. Ben olabilirliğine ihtimal vermiyordum ama olsa idi çok güzel olurdu. Pek tabi her üniversite ancak kendi öğrencilerinin e-kütüphanelerinden yararlanma hakkını verirdi. Tabii o anda benim beynimde bir ışık çaktı. AÖF öğrencileri, Anadolu Üniversitesi bünyesinde idi. Diğer üniversitelerden önce onun bu hakkı tanıması lazım ki sağlıyor. Fakat AÖF öğrencilerine değil. Arkadaşım, yaptığı görüşme sonucunda giriş için gerekli olan, üniversitenin verdiği e-posta adresinin uzantısında “AÖF” olduğu için, erişimin olmadığını, erişim için onun kalkması gerektiğini belirtmiş.

 

 

e-KÜTÜPHANEDEN YARARLANMAK

 

Sırf bu yüzden AÖF öğrencileri, Anadolu Üniversitesi’nin e-kütüphanesinden yararlanamıyorlar. Yetkililerin de umurunda değil tabi. Aksi halde bunu çok önceden düşünüp, gerekli düzenlemeleri yapmaları gerekliydi. Binlerce bilimsel kaynaktan yararlanmak en az örgün öğrencilerin hakkı olduğu kadar, AÖF öğrencilerinin de hakkı olduğu bir gerçek. Hatta AÖF öğrencilerinin verdikleri yıllık harçların, örgün öğrencilerin verdiği yıllık harçların kat ve kat üstünde iken, her sene bu harçların fiyatlarını arttırır iken, sürekli önüne engel çıkartıyorlar. Yeri gelmiş iken bir başarıyı da burada açıklamak isterim. AÖF sosyoloji öğrencilerinin, portalımızın da başını çektiği, 2 yıllık mücadelesinin sonucunda, AÖF Sosyoloji öğrencilerinin ileride öğretmenlik yapmalarını ortadan kaldıran engeli aştık.  Sosyoloji bölümünde eksik olan Sembolik Mantık dersinin eksikliği, formasyon eğitimi alınmış olsa dahi, AÖF sosyoloji öğrencilerinin sosyoloji öğretmeni olarak atanmalarına büyük engel teşkil ediyordu. Karar daha resmi olarak açıklanmadı ama artık bu kesinlik kazanmış bir durumdur. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum.

Eşit haklarda, kaliteli eğitim her insanın hakkıdır. Açık Öğretim Fakültelerini “rant” kapısı olarak görmeyi bırakmaları gerekiyor. Parasını alıyorsan (hem de örgünden daha fazla), o zaman örgün ile eşit hakları da vermek zorundasın! AÖF veya örgün, hepsi Anadolu Üniversitesi’nin öğrencileridir; ayırım yapmamalı!

 

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP