DOLAR 33,0964 0.21%
EURO 36,2344 0.5%
ALTIN 2.629,960,33
BITCOIN 21619573.56567%
İzmir
34°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

191 okunma

Balkanların kanayan yarası Mitroviça’da kırmızı alarm

ABONE OL
02/09/2020 13:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BalkanlarnBalkanlar’da suların durulmadığı önemli noktalardan biri olan Kosova’nın Mitroviça kenti yine gergin. Kuzey Mitroviça’nın yakınlarında bulunan Kroi Vitaku köyünde yaşayan Sırplar ile Arnavutlar arasında çatışma çıktı. Çatışmada bir Arnavut tabancayla 3 Sırp’ı yaraladı. Yaralanan Sırplardan biri öldü. Diğer iki yaralının tedavisi sürüyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MİTROVİÇA/Balkan Günlüğü

Kuzey Mitroviça’nın yakınlarında bulunan Kroi Vitaku köyünde yaşayan Sırplar ile Arnavutlar arasında çatışma çıktı. Çatışmada bir Arnavut tabancayla 3 Sırp’ı yaraladı. Yaralanan Sırplardan biri öldü. Diğer iki yaralının tedavisi sürüyor.  Krio Vitaku köyünde yaşayan Arnavutların evlerini yağmalamak isteyen bir grup Sırp ile Arnavutlar arasında çıkan çatışmada bir Arnavut tabancayla 3 Sırpı yaraladı. Yaralan Sırplar Mitroviça’nın Sırp bölümündeki hastaneye kaldırılarak ameliyata alındı. Kroi Vitaku köyünde meydana gelen yaralama olayından sonra, olay yerine gelen KFOR askerleri ve EULEX polisi iki tarafı ayırmak için gaz bombaları kulandı. Tansiyonun yüksek olduğu Kroi Vitaku köyünde gerek Sırplar ve Arnavutlar silahlanmaya başladı.

YAĞMA YAŞANDI

EULEX polisi olayla ilgili araştırmasını sürdürüyor. Mitroviça’daki Kosova polisi basın sözcüsü Besim Hoti yaptığı açıklamada üç Sırp’ı yaralayan Arnavut’un olay yerinden kaçtığını bildirirerek, “Çatışmaya ve yaralamaya, Sırpların, Arnavut evlerine saldırma ve yağmalama eylemi neden oldu” dedi.KFOR olayın ardından Kosova’nın kuzeyinde Sırpların ayaklanması yada protestolarda bulunması olasılığı nedeniyle Kırmızı Alarma geçti. Etnik çatışmayı Kosova hükümeti kınarken, vatandaşlara sakin olmaları çağrısında bulundu. Sırp belediyeleri başkanları ise sabah saatlerinde KFOR’un operasyonu sırasında 8 Sırpın yaralanması, akşam saatlerinde ise 3 Sırpın yaralanmasının kuzeyde Sırpların daha da seferber olmalarına neden olacağını açıkladı. Kroi Vitaku köyünde son iki ayda Sırplar ile Arnavutlar arasında 6 çatışma meydana geldi.

 

    En az 10 karakter gerekli