DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN 2.917,95-0,51
BITCOIN 2243636-0.253%
İzmir
30°

AÇIK

05:27

SABAHA KALAN SÜRE

302 okunma

Sadettin Tantan Gerçeği

ABONE OL
23/11/2012 22:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sadettin Tantan ismini bizler 1980’li yıllarda çok duymuştuk. İstanbul’da Polis Müdürü olarak zaman, zaman ulusal basında ismi yapmış olduğu baskınlarda geçiyordu. Daha sonraları İstanbul Fatih’te Belediye Başkanı olarak görev yaptı ve arkasında 18 Nisan 1999 Milletvekili seçimlerinde ANAP İstanbul Milletvekili oldu ve 57. hükümetin İçişleri Bakanlığı görevine getirildi.

İç İşleri Bakanlığı görevinde bulunduğu zaman Sadettin Tantan Türkiye’ye damgasını vuran icraatlar gerçekleştirdi. Göreve gelişinin üçüncü yılında kendi partisinden isimlerin de karıştığı olumsuzlukların üzerine Sadettin Tantan hiç taviz vermeden yürüdü. Bundan dolayı Türk siyasetinde ismi her zaman ön plana çıkan bir devlet ve siyaset adamı oldu. Geçen hafta akşamı ulusal televizyon kanallarımızın birinde İçişleri eski Bakanlarımızdan Sayın Sadettin Tantan vardı. Hemen o kanalda kalarak Sayın Saadettin Tantan’ı dinlemeye başladım. Kendisi Türkiye’de terör ve yolsuzluklara ile ilgili konular üzerinde düşüncelerini dürüst bir şekilde söylemeye devam ediyordu. Sadettin Tantan yaptığı konuşmayı özet olarak belirtirsek, Türkiye’nin itibarlı bir şekilde ortaya çıkmasını terör olaylarında istihbaratın iyi çalışmasını ve bazı çevrelerin çok yakından takip edilmesini söylüyordu.

NEDEN BU İNSANLARA DEĞER VERİLMİYOR

İnsan Sadettin Tantan’ı dinlerken ‘Neden bu gibi insanlara değer verilmiyor’ diye söylüyor. İçişleri eski Bakanlarından dürüst devlet adamı Sayın Sadettin Tantan, aynı zamanda eski bir güreşçi ve daha önceki yıllarda Güreş Federasyonu Başkanlığı yapmış birisi. Kendisini televizyonda izlediğim zaman aklıma 24 Kasım 2001 tarihli Cumhuriyet Gazetesinde Abdülkadir Yücelman tarafından Sadettin Tantan için yazdığı bir yazıyı hatırlıyorum. Sayın Sadettin Tantan 1999 yılında Sayın Bülent Ecevit’in Başbakanlığında kurulan DSP, MHP VE ANAP Koalisyon hükümetinde ANAP listesinden İçişleri Bakanı olmuştu. Bakanlığı sırasında Sayın Tantan, başarılı işlere imza attı. Kendi partisinde de olsa olumsuzluklara karşı direndi. Ama 2001 yılı ortalarında Türkiye’de yolsuzluklara karşı mücadelede kendi genel başkanı Sayın Mesut Yılmaz ile anlaşmazlığa düşerek hem Bakanlık görevinden, hem de Anavatan Partisi’nden istifa etti ve Bağımsız Milletvekili olarak TBMM’sinde görev yaptı. Yolsuzluklara karşı yiğitçe direnen bir siyaset ve devlet adamı Sadettin Tantan’a halkta büyük destek vermişti. Tantan’ın istifasından sonra Kırkpınar güreşleri vardı ve Tantan bir grup arkadaşıyla beraber Kırkpınar’a gitti. Tantan Kırkpınar sahasına arkadaşlarıyla beraber geldiği zaman, Baş cazgır Şükrü Kayabaş ‘Vardır bu topraklar altında bilerce kefensiz yatan, aramıza sefa geldiniz, hoş geldiniz eski İçişleri Bakanımız Sayın Sadettin Tantan, deyince Kırkpınar Meydanı alkışlarla yıkıldı. Kırkpınar tarihi birgün yaşıyordu. Bu sırada Sadettin Tantan, Kırkpınar güreş sahasında seyircinin isteği üzerine ellerini havaya kaldırıp kendisine sevgi gösteren insanları selamlamıştı. Ne zaman kendisini bir televizyonda izlesem aklıma Sadettin Tantan’a Kırkpınar’da gösterilen değeri hatırlıyorum. Sadettin Tantan Türk siyasetinde aynen Bülent Ecevit gibi sembol olmuş bir isimdir.

 

    En az 10 karakter gerekli